A Mount Everest alaptáborában, több mint ötezer méteren koncertezik kedden Paul Oakenfold világhírű brit DJ.

MTI

Az elektronikus zene sztárja hétfőn elérte a világ legmagasabb hegycsúcsa, a 8848 méteres Everest alaptáborát, kedden ott tartja a “világ legkiemelkedőbb buliját”. “Most a hangtechnikát próbáljuk ki” – mondta a zenész telefonon az AFP hírügynökségnek.

Oakenfold több mind három évtizedes karrierje során dolgozott Madonnával és a U2-val, ám hegyet még sosem mászott. Éjszakai koncertjei mellett négy hónapon át készült a kihívásra, amelyet az alaptáborig tartó tíznapos út jelent. A táborhoz teherhordók és jakok kísérték, hogy a technikai felszerelést a célba juttassák. Az Everest-koncert az első azoknak a fellépéseknek a sorában, amelyekkel a DJ a klímaváltozás következményeire akarja felhívni a figyelmet, valamint szegélyszervezeteknek gyűjt adományokat.

Nepálban a 2015-ös földrengés túlélőit támogatná az adományokkal. A természeti katasztrófának majdnem kilencezer halálos áldozata volt, tízezrek veszítették el otthonukat. A DJ akciójával azonban nem mindenki ért egyet, vannak, akik azért ellenzik, mert a zaj megzavarja a Himalája csendjét és békéjét.

Fotó: youredm.com