Csaknem harminc neves baranyai vendéglátóegység, pincészet és termelő részvételével először rendeznek május elsején megyei “gourmet pikniket” a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

MTI

A Pécsi Szelet elnevezésű kezdeményezés szervezőinek összegzése szerint a rendezvényt azzal a céllal hozták létre, hogy összefogják Baranya legjobb – kizárólag szakmai alapon kiválasztott – éttermeit, borászait, termelőit, hogy “egy oldott hangulatú, de minőségi fesztivál” keretében közelebb hozzák őket a szélesebb rétegekhez.

Mint kiemelték, a rendezvényt minden év más tematika mentén kívánják megszervezni: az első esemény témája május elseje nyomán a “sör és virsli”, amelyet a résztvevő éttermek szabadon, szimbolikusan és kreatívan dolgozhatnak fel. A hétfőn 11 és 21 óra között megrendezésre kerülő pikniken a közönség szórakoztatásáról a Philharmonic Brass Quintet, a Vivat Bacchus énekegyüttes, Harmónia Vonósnégyes, valamint Filharmónia Kamarazenekar gondoskodik Vermes Tímea és Balczó Péter közreműködésével.

Az összegzés kitért arra, hogy a Pécsi Szelet a szervezők önerejéből, helyi vállalkozások támogatásával valósul meg. “A kitelepülőkre semmilyen költség nem hárul, hogy a vendégek megfizethető áron juthassanak a magas ételkultúra termékeihez” – írták. A vendégek – a többi között – a Bock és Lelovits pincészetek, a Nádasi Sajtmanufaktúra, a Pécsi Kávé, a pécsi Balkán Bisztró és Jókai Cukrászda, a Tenkes Csárda, illetve a Karl Mikro-Sőrfőzde ínyencségei közül válogathatnak.

fotó:zsolnay.hu