Július 27-én kezdődik az Impromptu munkacímű játékfilm forgatása, ami valószínűleg jövő tavasszal kerül a mozikba. Nagy Zoltán első filmje a Filmalap Inkubátor Program keretében valósul meg, főszerepeit Máté Gábor, Major Erik és Bognár Lulu játsszák.

061.hu

Az Impromptu egy ifjúsági zenekarról szól, amely egy rangos zenei versenyre készül. A Dávid, zenekar 18 éves szólistája megsejti, hogy a 60 éves karmesternek viszonya van egy 13 éves csellista lánnyal, ezért nyomozni kezd, hogy kiderítse az igazságot. A helyzetet bonyolítja, hogy az idős karmester a fiú mentora, szinte pótapja. A film egyrészt Dávid nyomozásáról szól, másrészt azonban hangsúlyos a közeg is, amiben a történet játszódik, és a fiatalok, akik egyik pillanatról a másikra felnőtt döntések meghozatalára kényszerülnek.

A főszereplő Dávidot a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Major Erik alakítja, a karnagyot a Katona József Színház igazgatója, a színész-rendező, Máté Gábor játssza. A 13 éves Nórit az első filmszerepében debütáló Bognár Lulu, Dávid barátait pedig Lengyel Benjámin és Antóci Dorottya (mindketten az SZFE színészhallgatói) játsszák. További szerepekben látható lesz Schell Judit, Szamosi Zsófia, Varga Mária és Láng Annamária is.

A film rendezője Nagy Zoltán, aki Gothár Péter osztályában végzett filmrendező művész MA szakon a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Nagy Enyhén sós című diplomafilmjét tavaly a legjobb kisjátékfilm díjára jelölte a Magyar Filmakadémia. Az Impromptu Nagy Zoltán első nagyjátékfilmje. A film operatőre a szintén elsőfilmes Gulyás Nándor, látványtervezője Nyitrai Anna (Virágvölgy), vágója Kornis Panni lesz. A forgatókönyvet Nagy Zoltán és Horváth János Antal közösen jegyzi, a forgatókönyv tavaly novemberben a zágrábi filmfesztiválon elnyerte a „MyFirst Script” workshop díját.

A vezető képen: Máté Gábor, Bognár Lulu és Major Erik. Fotó: Gulyás Nándor