Pénteken lesz a Virtuózok V4+ döntője a Duna Televízióban: öt nemzet tíz kiválósága – köztük két magyar, Braun Áron és Oláh Vilmos – lép színpadra világsztár zsűritagok, HAUSER és Plácido Domingo előtt – tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap  csütörtökön.

MTI

A műsort 2021-ben másodszor rendezik meg a visegrádi együttműködésben résztvevő országok – Magyarország mellett Csehország, Lengyelország és Szlovákia – részvételével, idén pedig Horvátország is csatlakozott. A 20.35-től látható döntőbe mind az öt országból két zenész jutott be. A két magyar finalista közül Braun Áron marimba-, Oláh Vilmos gitárjátékával győzte meg a zsűrit. A fellépőket ezúttal is a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri Hollerung Gábor Liszt Ferenc-díjas karmester vezényletével – közölték.

A zsűriben a résztvevő országok zenei szaktekintélyei ülnek. Miklósa Erika Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán operaénekes, Alicja Wegorzewska lengyel operaénekes, Peter Valentovic szlovák karmester, Gabriela Bohácová cseh művészeti igazgató és Stjepan Hauser horvát csellóművész.

A “szuperzsűri” szerepét ismét Plácido Domingo operaénekes-karmester tölti be.