Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A héten hivatalosan is elkezdőd a nyár, így összeszedtük nektek a legjobb szabadtéri programokat a fővárosban a hétre. 

061.hu

10. Belvárosi Fesztivál (06.03-05.)

Pénteken startol a 10. BelFeszt, amely a Belváros ikonikus megmozdulása. A résztvevők számára az ingyenes rendezvény egyenlő a nyári fesztiválszezon kezdetével. A három helyszínen zajló fesztivál a legnagyobb hazai előadókat hozza el.  

befeszt

A jubileumi alakomra különleges programsorozattal készül a rendezvényt szervező Belvárosi Önkormányzat. A nyárindító buli helyszínei a már jól ismert Szabadság tér, Erzsébet tér, Zrínyi utca. A nyárindító koncertek mellett a szervezők készülnek gyerekprogramokkal, de a Szabadság Téren például különböző kézműves ételeket és italokat lehet megkóstolni. A három napos rendezvényre ellátogatnak Lipótváros testvérvárosai is, akik szintén fellépnek. A Fesztivál ötlete egyébként Belváros polgármesterének nevéhez fűződik, aki 10 éve az önkormányzat munkatársaként vázolta fel az elképzelését a kerület akkori vezetőségének. A BelFeszt kiemelt gasztro helyszíne a Belvárosi Piac, amely hosszabb nyitvatartással, este 22:00-ig várja a buliban megéhező tömeget.  A részletekért kattints IDE

Brain Bar Budapest (Akvárium, 06.02-04.)

Új ipari forradalmat élünk. A technológiai átalakulás okozta politikai, társadalmi és gazdasági változások alapjaiban befolyásolják egyetemes és nemzeti kultúránkat, személyes identitásunkat és üzleti kapcsolatainkat, életünket a városban, viszonyunkat a természethez. Európa jövőfesztiválján, a Brain Bar Budapesten idén is összecsapnak a legizgalmasabb víziók. A témák között szerepel majd a Föld és a világűr, a robotok és a kreativitás, a természetes és a mesterséges intelligencia, a gazdaság és a biológia, a tudás és az információ, a háborúk és a videojátékok kapcsolata, valamint Magyarország és Európa jövőképessége.

13239250_725929347549227_5042602146179308371_n

A fesztivál vendégei közt olyan nagyságok szerepelnek, mint Chris Hadfieldet, a világ kedvenc asztronautája, a Nemzetközi Űrállomás egykori parancsnoka, Ugron Zsolna írónő, Tim Harford világhírű brit közgazdász és bestseller- szerző, Santieri Koivisto, Minecraft for Education oktatási eszköz megalkotója, Virginia Postrel kaliforniai filozófus, Fürjes Balázs kormánybiztos, Budapest olimpiai pályázatának megálmodója, Viktoria Krakovna, a Future of Life Institute alapítója, Grover Norquist, az amerikai Republikánus Párt fenegyereke, Besenyei Péter műrepülő világkupagyőztes és további félszáz rendkívüli személyiség.

Külön kiemelnénk Chris Hadfield pénteki szabadtéri előadását. Amerika kedvenc asztronautája az emberiség sorsát boncolgatja majd. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Bazilika elé helyezték át ezt a programot, és ingyenessé tették.

Lóverseny az Éjszakában (Kincsem Park, 06.03.)

A Lóverseny az éjszakában rendezvénysorozat az egyik legjobb péntek esti program lehet, ahol egyszerre élvezheted a galopp-, ügető-, és agárversenyeket, kezedben egy pohár sörrel szurkolhatsz, fogadhatsz és bulizhatsz  a szabad ég alatt. Három szakág egy helyen? Ez csak a Kincsem Park lehet. Angol telivérek, agarak és ügetők versenyeznek minden második péntek este a Kincsem Parkban.  Éljétek át június 3-án és a versenynap legizgalmasabb pillanatait! A futamokat akár a klimatizált Panoráma Étteremben is végigizgulhatjátok.  Lesz gát és lovasutánpótlás futam, agárversenyek, ügetőfutamok és a napot záró attrakció a Péntek Esti Szuper Sprint Futam. Nyitás: 18:00, a belépés ingyenes. 

Víaz dostihových pretekov 18. ceny Mysa, kôò Overdose a džokej Gary Hind. Bratislava, 18. júl 2010. Foto: SITA/Jozef Jakubèo

KUTYÁLIS! a Városligetben (Városliget – Napozó rét, 06.05.)

A Városliget programjainak tárháza még mindig nem akar kiürülni, de nem is baj. A következő kötelező program a Kutyális,  ahol megannyi bemutató és természetesen annál is több négylábú várja majd az érdeklődőket.  Ebben az évben a Kutyálison azt az örömöt ünnepelik a szervezők és a résztvevők, amit a társállat jelent az ember életében. Azok a kutyákat kiemelt figyelmet kapnak ezen a napon, amelyek áldozatkészen segítik a mindennapjainkat: a mentőkutyákat, a katasztrófavédelem és a HEDDTECH kábítószer- és robbanóanyag keresői. Az egész napos kutyaünnepen szórakoztató és ismeretterjesztő programok várják az érdeklődőket. Részletekét kattints IDE

IMG_4407-1400x868

Tour de Óbuda (06.05.)

A 2016. évi Szabadidő, szeretem! eseménysorozatból ezúttal sem maradhat ki a kerékpáros nap, a Tour de Óbuda.
A III. kerületi lakosság által kedvelt sportesemény hagyományosan az óbudai Fő térről indul, és a korábbi rövid (15 km) és hosszú (38 km) távok idén kiegészülnek egy extra (60 km) Tahitótfaluig tartó úttal.

13083232_835803423191600_954994459768123759_n

TÁVOK: 

Extra hosszú táv (60 km) rajtja: 8 h
Útvonala: Óbuda – Békásmegyer – Szentendre – Tahitótfalu – Szentendre – Békásmegyer – Óbuda

Hosszútáv (38 km) rajtja: 9 h
Útvonala: Óbuda – Békásmegyer – Szentendre – Békásmegyer – Óbuda

Rövidtáv (15 km) rajtja: 10 h
Útvonala: Óbuda – Békásmegyer – Óbuda

Az út során 4 szerviz- és frissítőállomással készülnek a szervezők. Regisztráció: a helyszínen. 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •