A Turbo zenekar 2015 szeptemberében elköszönt a közönségtől és aktív zenéléstől, december 21-én azonban ismét színpadra áll a szupercsapat az Akváriumban.

061.hu

A Turbo 2005-ben alakult, a négy alapító tag közös rock and roll iránti szereleméből. A tagok ismerhetők korábbi formációikból (pl.: Fresh Fabrik, Warpigs, The Carbonfools, Rémember). A zenekar stílusa leginkább a modern rock – art rock kategóriába tartozik, grunge, progresszív és garage jegyekkel. 2006 elejétől folyamatos koncertezés kezdődött, 2007 tavaszára készült el az első EP Boarman sessions-re keresztelve, Thomas Geiger német producer irányításával. A cím triviálisan annak a Nürnberg melletti kisvárosnak a nevéből származik, ahol az anyag készült.

2007 nyarán csatlakozott Ruthner Jero Gábor basszusgitáron (ex-Rémember), akinek bombabiztos groove-ja és intenzív színpadi show-ja tovább erősítette a Turbo energiát. 2008 elején Bardóczi Gábort elszólították egyéb elfoglaltságai, de a zenekar hamar új dobosra lelt Delov Jávor személyében, így a koncertezés mellett töretlenül, nagy lendülettel folytatódnak a rég várt első nagylemez előkészítési próbái.

A Turbo EP-jén található One More Time című dalra március elejére elkészült a zenekar első videoklipje, amit a közvélemény és a magyar MTV igen pozitívan fogadott, több hétig előkelő helyen szerepelt a Top Selection listáján, illetve a zenetévé Rock Chart-ján szintén felkerült ez első 5 helyezett közé. A kliphez készült dalt az MR2 Petőfi Rádió is programra tűzte. A Turbo 2009 januárjában egyedüliként képviselte Magyarországot a hollandiai EuroSonic Fesztiválon, februárban a Subscribe 10 éves szülinapi koncertjén felléptek a PECSA-ban, márciusban pedig a 15 év után újra koncertet adó Bedlam vendégei voltak a Diesel Clubban.

A zenekar 2008. második felében rögzítette első nagylemezének anyagát, amely 2009. február 27-én jelent meg a MamaZone gondozásában. A lemezbemutató koncertre április 16-án az A38-on került sor. A 2009-es Sziget Fesztiválon az önálló Turbo koncert mellett a zenekar részt vett a ‘Zene a rasszizmus ellen’ elnevezésű koncertsorozaton, valamint az eseményére érkező angol Love Music Hate Racism allstars csapat is a Turbot kérte fel vendégzenésznek a hazai zenekarok közül. Az egész éves koncertezés és a fesztiválok mellett az év végére elkészült – a Heavyweight Promises című dalhoz – a Turbo második videója. 2010 decemberében a Turbo másodjára volt vendége a népszerű holland énekesnőnek, Anneke Van Giersbergen-nek és a tervek között szerepel a későbbiekben egy közös dal felvétele is.

A második nagylemez Lost Measure címmel 2011. május 12-én, szerzői kiadásban jelent meg. Elsőként a Lángoló Gitárok blogon mutatták be, amit az R33-ban megtartott különleges lemezbemutató koncert követett.

2015-ben jelent meg a Turbo Lullabies For Awakening című akusztikus albuma, ami egyben búcsúja is volt a zenekarnak, mielőtt pihenőre vonult volna. Azóta lényegében nem történt semmi a csapat körül, majd némileg váratlanul kiderült, hogy felvettek három dalt is élőben, hogy Midnight Session címmel, videóként megjelentessék azt. Aztán persze annyira jól esett nekik az újból együtt zenélés, hogy 2017. április 1-én rendes, zajos Turbo-koncert volt az A38-on.

Pénteken pedig ismét a húrok közé csapnak, ezúttal az Akvárium színpadán. Aki nem tud eljönni, az jövő májusban is csillapíthatja Turbo-éhségét, május 11-én ugyanis a Subscribe és az Apey & The Pea társaságában láthatjuk a bandát a Budapest Parkban.