Gyógyszerfüggőséget okozó oxikodon hatóanyagú fájdalomcsillapítót találtak a boncoláskor az április 21-én meghalt Prince szervezetében amerikai médiaértesülések szerint.

MTI

A Minneapolis Star Tribune napilap és a KSTP-TV a nyomozáshoz közelálló forrásokra hivatkozva csütörtökön azt jelentette, hogy a fájdalomcsillapító, szorongáscsökkentő és nyugtató hatású Percocet gyógyszert mutatták ki a törvényszéki orvosszakértők. Ezentúl veszélyesen alacsony volt a vörösvértestszáma, ami betegséget jelez – közölte a KSTP-TV. A halottszemlét végző helyi orvosszakértői hivatal szóvivője nem erősítette meg a médiaértesüléseket.

Az oxikodon hatása a morfinhoz hasonló, de annál mérgezőbb vegyület. A fájdalmat jobban enyhíti, eufóriát és ezáltal hozzászokást okoz. A hír az után látott napvilágot, hogy az amerikai kábítószerellenes hatóság (DEA) és az amerikai főügyész minnesotai hivatala bejelentette szerdán, hogy bekapcsolódnak Prince halálának nyomozásába. A szövetségi források “segíteni fogják a helyi nyomozást és szakértelmet a vényköteles gyógyszerek illegális használatát és kereskedelmét illetően” – közölte az ügyészség.

Szintén szerdán egy amerikai ügyvéd bejelentette, hogy halála előtt Prince egy kaliforniai orvos segítségét akarta kérni, hogy leszokjon gyógyszerfüggőségéről. William Mauzy ügyvéd a Minneapolis Star Tirbune napilapnak elmondta, hogy Prince képviselője felhívta Howard Kornfeld orvost április 20-án, egy nappal az énekes halála előtt.
Mauzy, aki a Kornfeld-családot képviseli, közölte, hogy az orvos nem tudott azonnal az énekes rendelkezésére állni, ezért fiát, Andrew-t küldte el, hogy megbeszéljék a kezelést.

Andrew Kornfeld volt az, aki tárcsázta a segélyhívót, amikor megtalálták a liftben összeesett Prince-t Paisley Park-i otthonának felvonójában április 21-én. A nyomozáshoz közelálló forrásokból a CNN hírtelevízió megtudta, hogy a nyomozók nem találtak érvényes, fájdalomcsillapító vásárlását lehetővé tevő vényt. A szövetségi nyomozók megpróbálják felderíteni, hogy a hozzá közelállók segíthették-e az énekest a gyógyszer beszerzésében.