Pierce Brosnan amerikai katonát alakít A folyón át a fák közé című Hemingway-regényből készülő filmben – értesült a The Hollywood Reporter.

MTI

A filmet Martin Campbell rendezi, aki korábban az Aranyszem című James Bond-filmen dolgozott együtt Brosnannel. Az alkotás producere Robert MacLean, John Smallcombe, Kirstin Roegner és Claudia Bluemhuber, az executive producer pedig William J. Immerman lesz. A forgatókönyvet a BAFTA-díjas Peter Flannery és az Oscar-jelölt Michael Radford írta Hemingway 1950-ben megjelent regényéből. A folyón át a fák közé főhőse egy amerikai katona, aki Olaszországban szolgál a második világháború végét követően, és sztoikus nyugalommal fogadja, amikor kiderül, hogy halálos beteg. A szerelem azonban új reménnyel tölti el.

Hemingway két ismerőséről mintázta a könyv két főszereplőjét: a tiszt, Buck Lanham kapitány a barátja volt, akinek hősiességéről maga is meggyőződött haditudósítóként. A nő alakját pedig egy arisztokrata lánya, Adriana Ivancich ihlette, akiért a harminc év korkülönbség ellenére rajongott az író, és akit Hemingway “velencei múzsájaként” emlegettek. A film forgatása a tervek szerint októberben kezdődik Olaszországban.