Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Fesztiválok országa vagyunk és ez nem csak a zenei és gasztrorendezvényekre, hanem a tematikus, italokhoz kötődő mókákkal kapcsolatban is igaz. A nagy átlag unalmas, ugyanaz a felhozatal, ugyanaz a fabódés rendszerű, amitől már eléggé viszketek, nem is beszélve arról, hogy miután az irreális árú belépőt megváltottuk, jön a következő pofon, a túlárazott nagyipari termékek és még a vécéért is fizethetünk. Szerencsére vannak előremutató, barátságos borfesztiválok is, amik a hazai minőségi borfogyasztást preferálják.

HORPÁCZI DÁVID- Nullahategy

Ilyen például a csütörtök óta zajló Borfeszt a Clarkon!, ami tényleg az egyik legcukibb ilyen rendezvény, amivel találkoztam az elmúlt években. A helyszín tökéletes, egyik oldalról a Budai vár, a Budavári sikló és az Alagút, a másikról a Lánchíd és a Duna, ami éppen az egyik legszebb formáját mutatja ennél a vízállásnál. A hétvégén tíz borászat kínálja jobbnál jobb tételeit, miközben élő zenére és DJ-kre lazulhatunk, akár egy pléden is, ha kicsit beéreztük a város közepén a piknik hangulatot. Belépő  nincs, a szervezők mindössze egy ezer forintos, egyébként jó minőségű pohár megvásárlására kérik a nagyérdeműt. A borászok korrekt árakon kínálják a legjobb boraikat, néhány jó szó társaságában. Kaja ügyileg lehetne erősebb a felhozatal, bár az ebbe az irányba történő nyitás sokszor elrontja az egész hangulatot. Bevallom, engem nem nagyon érdekelt a szilárd halmazállapotú táplálékbevitel, de azt megjegyezném, hogy a többek kezében látott kenyérlángos elég meggyőző volt.

DSC_7142

A pikniket egyébként a BorJour szervezi, akik már régi motorosok és nagy elismerésnek örvendenek boros szakmai berkekben. Rendezvényeik tükrözik hitvallásukat és küldetésüket, miszerint össze kell hozni a borászokat a borszerető közönséggel. Bulijaikat a legkülönbözőbb helyszíneken tartják, legyen az akár egy nagy rendezvény a Millenáris parkban vagy akár az egy-egy estén át tartó kóstolás és szórakozás a Naphegyen vagy egy rendezvényhajón. A mostani fesztiváljuk a Clark Ádám téren idén már a második, de nagyon remélem, hogy lesz még idén is, mert én biztosan ott leszek.

« 1 A 2 »

Fotók: Horpáczi Dávid


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •