Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A legmagasabb szintű nemzetközi követelményeknek megfelelő „Presztízsmárka menedzser” szakirányú képzést indít az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki kara. A hiánypótló, egyedi, a munkaerő-piacon keresett tudást biztosító képzés 2017 februárjától indul.

061.hu

Az akkreditált, két féléves képzés „Premium Brand Manager” (PBM) olyan diplomát ad a hallgatóknak, amellyel belépőt nyújt számukra a prémium márkák és a luxus exkluzív világába. A prémium márkák világa folyamatosan fejlődik, növekedése dinamikus. Ebben az egyedi környezetben olyan szakértőket keresnek, akik ismerik és profin menedzselik a márkák piaci megjelenését. A képzés a BA vagy BSc diplomák révén már megszerzett elméleti tudásra épít és a prémium márkák kezelésének, fejlesztésének és értékesítésének elméleti és gyakorlatorientált ismereteit nyújtja a hallgatóknak.

Ahogy a prémium márkáknak, úgy azok képviselőinek is magas kvalitással kell rendelkezniük. Hallgatóink elsajátíthatják a luxus ágazat kultúrtörténeti hátterét, vezetési módszereit,  a márkaépítés lépcsőfokait, a fogyasztói magatartás pszichológiáját és találkozhatnak a luxusmárkák neves  divatiparon túl is jól kamatoztatható ismereteket nyújt a prémium autóipar, óra- és ékszeripar, a luxusszálloda és utazási szolgáltatásokról, de akár a privát bankári ügyfelek kezeléséről is.

Robert Somogyi professzor, a képzés oktatási programigazgatója elmondta: “A luxus iparág globális forgalma meghaladja az évi 1000 milliárd dollárt. Oktatóként és a World of Luxury németországi cég tulajdonosaként az elméleti alapokon kívül fontosnak tartja a gyakorlatorientált műhelymunkát, a prémium márkák valós megismerését, az egyedi értékű luxustermékek képviselővel való konzultációt és az úgynevezett terepgyakorlatokat.

Ezek az ismeretek a karrierlehetőségek széles skáláját teszik elérhetővé a végzett hallgatóknak nemzetközi presztízs és luxusmárkát képviselő cégeknél különböző munkaterületeken. Ez a képzettség nem csak a hallgatóknak, hanem a luxusiparágban működő cégeknek és munkaadóknak is előnyös lehet, mert olyan új munkatársakat tudnak felvenni, vagy jelenlegi munkatársaikat továbbképezni, akik magas szinten megfelelnek a cég üzleti tevékenységének, egyedi követelményeinek. Az oktatásra –  munka mellett is jól szervezhetően – , kéthetente péntek délután és szombaton kerül sor. A képzés elvégzéséhez megszerzendő kreditek száma: 60 kredit.

Kép: technokrata.hu


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •