Idén hetedszer rendezik meg a Kőbányai Blues Fesztivált az Óhegy parkban augusztus 17-én. A komoly blues és rockzenei múlttal rendelkező kerület egyik legnépszerűbb nyári eseményén fellép mások mellett Deák Bill Gyula, a Póka Egon Experience és a Piramis-Évek is.

061.hu

Kőbánya zenei múltja, jelene nemcsak arra kötelezte a szervezőket, hogy a fiatal tehetségekkel foglalkozzanak – erre a neves Kőbányai Zenei Stúdió ad lehetőséget -, hanem arra is, hogy 2013-ban először egy blues fesztivállal ünnepeljék meg az itt élő és az innen elszármazó zenészeket. A magyar zenei élet kiválóságai kötődtek és kötődnek valamilyen módon Kőbányához. Itt születtek, vagy innen indult zenei pályájuk, Kőbányán aratták első sikereiket. Ilyen például Deák Bill Gyula, Horváth Charlie, Póka Egon, Cserháti Zsuzsa, Révész Sándor, Nagy Feró és Szigeti Ferenc is.

A fesztivál ötletadóinak – Kovács Róbert Kőbánya polgármestere és Póka Egon Kőbánya díszpolgára, a Kőbányai Zenei Stúdió vezetője és Joós Tamás a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezetője – hagyományteremtő céllal rendezték meg a fesztivált, amely idén hetedik etapjához érkezik.

A különleges egynapos programon minden blues rajongónak ott a helye, mindazoknak ajánlják, akik kedvelik a blues zenét és egy egy könnyed, éjszakába nyúló nyári programra vágynak. A rendezvényt különleges tűzijátékkal koronázzák meg a szervezők. Az Óhegy parki helyszínen már 14 órától elkezdődnek a koncertek. Délután a P.KabiNet lép fel, őket követi a MégEgyKör és a Póka Egon Experience. Este 19 órától pedig szinte biztos hogy megőrül majd a közönség, jön ugyanis a blueskirály Deák Bill Gyula. A végére sem adnak alább a nevekkel, 20:30-tól zárja az estét a Piramis-évek formáció eredeti hanggal (Részész Sándor) és Závodi Jánossal.

A program:
14:00: P.KabiNet
15:30: MégEgyKör
17:00: Póka Egon Experience
19:00: Deák Bill Gyula
20.30: Piramis-Évek (Révész-Závodi)