Tegnap már beindult a nagyüzem a LÄRM- ban és nincs megállás egész hétvégén. Az Akvárium is dupláz: a Black Mamba égisze alatt érkeznek a klubba a hazai elektronikus zenei fesztiválok magyar rezidensei. Végre nyit a Toldi és még hétfőn sem maradunk hoppon. 

MIKLÓS KATA – 061.hu

PÉNTEK

Indul a HERZ terasz a TRIP Hajó teraszon, ahonnét zenei aláfestés mellett gyönyörködhetünk a panorámában. Ha időben érkezel, láthatod, ahogyan sötétedéskor fénybe öltözik a Lánchíd. A TRIP hajót könnyű kiszúrni mert nagy, de nem robusztus és a Batthyány térről könnyen megközelíthet. A hely kutyabarát és mindenki számára nyitva áll.

Ha péntek, akkor Friday az A38-on. A menü továbbra is drum and bass. Este 10-kor pedig az egy héttel ezelőtti újranyitás folytatása következik. A Bladerunnaz on board fellépői: Jade, Ludmilla, Raise Spirit, Markov, Migu, Ninive.

Kora esti kikapcsolódásként 18-21 óráig vár mindenkit a KABIN WaterVibes sorozatával. MΣO CULPA ezúttal is vegyes vizekre evez, lesz jazz, világzene, downtempo, dub, ethnotechno, slowhouse. A belépés ingyenes, kutyát hozni ér.

Újrakapcsolódás, együtt levés, szép időnek örülés, örömzene, tánc és süti. Kiskutya csaholás, városra rálátás, mantrázás, szívnyitás és körben ülés. Erre készül címszavakban Julia Chants és együttese a Filozófusok kertjében. Gyülekező 8 órától.

LavaLava Allnighter a Pontoonon. A srácok üzenik: a”don’t forget to ̶g̶o̶ stay home” éra ezennel véget ért, úgyhogy érkezz korán és maradj örökre. A dj pultban: Tolo / Mate Tollner, Falcao, VRKO.

Kicsit távolabb a város zajától közös zenélésre invitál a nagymarosi PIKNIK Manufaktúra. Ha benne vagy egy kis közös jammelésben hozd magaddal a hangszered és a barátaid is. Ha mára más terved van se csüggedj, minden péntek este 18-22 óráig lesz lehetőség együtt muzsikálásra, akár akusztikusan, akár kihangosítva.

Péntek estére egy különlegesen nagy retró parádét tervez a Fröccsterasz. Hogy mire számíthatsz Válogatáskazi Party-n? 2000 előtti zenékre és házibuli himnuszokra.

Több, mint 3 hónapnyi kényszerpihenő után most hétvégén újra megnyitja kapuit az Akvárium Klub Official KisHall. A kezdés igen erős lesz, hiszen egyből két bulival indítanak. Pénteken a Black Mamba pres. Restart 450 Vol.1 keretein belül GABOR KRAFT, SanFranciscoBeat (Official), Sikztah és CVRDWELL áll majd a dj pult mögé,majd szombaton a sorozat 2. etapjában – Black Mamba pres. Restart 450 Vol.2 – a line up a következő: Mateo & Spirit, Steam Shape, Shabaam, Episode1.

Pénteken végre visszatérhetünk kedvenc moziklubunkba, egy hiánypótló, best of Toldi lineuppal. Az estét a Pure Lust-os Daniel Santiago nyitja, és Mesterházy zárja. A köztes időért keresd a részleteket az eventben.

A Toldi mellett a LÄRM másik nagy visszatérő ezen a hétvégén. A karanténos hónapok után, ők már “kispénteken” vagyis csütörtökön megnyitották a hétvégét. Ma este csak csajok, szombaton pedig elkaphatod a LavaLava-s fiúkat, ha pénteken a Pontoonon kimaradt. Külön öröm, hogy a felső szintet csak a LÄRMosok használhatják. Időrend a táncrendhez.

Bár a múlt heti nyitó a záró is volt egyben, az Aether most péntekre ráadással készül, így készülj! Sőt nem kizárt, a jövőben is lesz repeta. Elválik. Addig is ma este ők húzzák: Po:ti, Jemal, Szebi.

SZOMBAT

Ha megy a korán kelés, és szeretsz piacozni, akkor ne hagyd ki a nyár első piacát a Rómain. A mostani állás szerint aznap lesz nem csak a hét legmelegebb, de június legmelegebb napja is, szóval érdemes az elejére menni.

Ezen a hétvégén sem maradunk Etyek Session nélkül. A sorozat folytatódik, ez lesz a negyedik szőlős légyott és találka, és végre az időjárás is kegyesnek tűnik. Ha hezitálsz, nézz bele a múlt hetiből készült aftermovie-ba. Segít eldönteni a kérdést.

Ha a technó mellett szereted a psytrance-t, annak is a progressive irányát, akkor a BeatPlatz Opening Day-en a helyed. A Soroksáron található szabadtéri hely a Duna-parton van, és bár a terület nem kicsi, a biztonsági előírások betartása érdekében 300 fő a buli létszámának felső határa. Fürdőruha legyen nálad, mert használni fogod.

Bár idén hagyományos formájában elmarad a Múzeumok Éjszakája, nem maradunk éjjeli kulturális programok nélkül. Szombaton első alkalommal rendezi meg a Hosszúlépés. Járunk? csapata a Séták Éjszakáját, melynek során késő délutántól éjfélnél is tovább járhatjuk végig a főváros a legizgalmasabb sétaútvonalait. Egyetlen nap alatt akár három sétán is részt vehetünk. A sétáról bővebb információk a hosszulepes.org oldalán találhatók.

Szombaton a Made Inn csapata foglalaja el a Pontoont. A srácok évek óta visszatérői vendégei a Lánchíd pesti hídfőjénél található helynek, nem kell őket félteni.

Múlt szombaton kezdte 10. szezonját a Lick The Click! Sunburst az A38-on és most hétvégén – ahogyan remélték – az időjárás is mellettük lesz. A heti programról ITT tájékozódhatsz.

HÉTFŐ

Ha maradt még benned szusz, hogy megnyomd a hétfőt vagy egész hétvégén erre pihentél, akkor munka után kanyarodj a Hajó felé. Június 22-től hétfőnként újra Mondays: Off az A38 orrteraszán. Nagy meglepetés senkit sem érhet, a legkiválóbb hazai szelektorok társaságában múlathatod az időt 17 órától 22-ig.

Fotó: Horváth Péter Gyula