Hamisítatlanan júliusi hétvégénk lesz 34 fokos hőséggel. Ha azonban mégsem vízparton töltöd az időt, és este mehetnéked van, nézd meg, miből válogathatsz. A 061.hu összegyűjtötte a legizgalmasabb programokat!

PÉNTEK

Összművészeti találkozó és kézműves vásár lesz a gödi Gátőrházban. A kétnapos rendezvény július 10-től 13-ig tart, a programok közt a családosok, a bringa-és a zene szerelmesei ugyanúgy megtalálják a számukra kedveset, mint azok, akik valamilyen kézműves foglalkozásban teljesednének ki. Kosárfonás, nemezelés, ékszerkészítés és még megannyi kreatív kikapcsolódás lesz, mindeközben a legkülönfélébb zenei stílusok képviselői váltják majd egymást a dj pult mögött. A 4/4-től a tört ütemig, a hip-hop-tól a chillig, “mindenféle alkalomhoz illő zene” lesz.

A NASA a Központnak is engedélyezte az űrkilövést. Galaktic Jackson másodpilótája Crimson lesz, akit pár órával később a LÄRM-ban is elcsíphetsz.

Ha ragaszkodsz a fővárosi éjszakához, a következő klubokban szól majd zene: LÄRM, ahol péntekentechnókat, karcos acideket, tekerős hypnókat, csörömpölő industrialt és a sosem viccelő hardcore-t” hallgathatsz, szombaton DJ Crimson és DJ Reload all night longra készülj. Mindketten játszottak a múlt heti Alkotóban, szóval nincsen kizárva, hogy még rajta vannak a fesztivál flow-n.

A Toldi opció még péntekre. Az este vendéglátói Manek és Tom Select szolgálják fel a bólét.

Ha drum and bassre szomjazol, akkor az A38-on délután 4-től este 10-ig Friday, utána pedig Bladerunnaz on board.

https://soundcloud.com/bladerunnaz/bladerunnaz-2020-winter-mix-by-quadrille

SZOMBAT

Ha nem bírod az éjszakázását, akkor a Nyárindító House Pikniken csillapíthatod a zene utáni szomjad. A finom zenék mellett helyi kistermelők sült péksüteményeiből, kézműves kecskesajtjaiból lehet csemegézni a nap során. A rendezvény családbarát, reggel 10.00-től egészen este 6-ig lesznek dadusok, akik eljátszanak a lurkókkal a gyereksarokban. És ha van kutyusod, őt se hagyd otthon.

Nem a Pilis lábánál lesz az egyetlen piknik, mert Óbudán is lesz egy.  “A délutáni kajálásokhoz és az esti lötyögéshez a zenét szolgáltatják Botek, Bamboleo, Jeffery és Ricardo”.

Laza hangulat, sikamlós zenéket” ígérnek a Lick The Click szervezői szombatra. A 175. alkalom és a deep house jegyében telik.

“Olyan jól ismert, örök érvényű dalok szólalnak majd meg, mint a ‘Sound of silence’, a ‘Mrs. Robinson’ vagy a ‘Scarborough fair'” a Normafa Síházban, ahol a hazai underground jeles képviselőivel, Méhes Adriánnal és Jobbágy Bencével (Kodachrome & Muriel) találkozhattok. A koncertet követően a pure lustos életérzést  Daniel Santiago hozza el.

A Blahalouisiana koncertezik szombat este a Budapest Parkban. A székesfehérvári csapat, amely megjárta a VOLT Fesztivált és pár éve a Morcheeba előzenekara 19:30-kor lép maj színpadra.

Afro house, dark disco, indie dance, organic house, melodic techno és hard dance és Sobek a PONTOONon, de előtte még, a kora esti órákban egy kis lazulás a Duna parton szintén zenére.

Random Trip a MÜPÁban. A 2009-ben indult improvizatív koncertsorozat egy izgalmas zenei utazás korlátok és megkötések nélkül a legjobb hazai over/underground zenészekkel. A klubestek célja, hogy minden alkalommal más összetételű zenésztársaság jöjjön össze egy közös jammelésre az alapítók, Delov Jávor, a Turbo dobosa, valamint DJ Q-Cee, a Vinyl Warriorz lemezlovasa mellé. A szombati közreműködök közt van:  Zentai Márk (Mörk), MC Kemon (Irie Maffia), Vitáris Iván (Ivan & The Parazol) és Bata István (Sena, Kéknyúl) is. A teljes névsort az eseményben találod. A mostani alkalom amiatt is különleges lesz, hogy a koncert a MÜPA autósmoziban lesz.

Mindeközben egy hamisítatlan funky party van készülőben az A38-on, ahol a Luxfunk Radio 13. születésnapját ünnepli. Nem csak a Hajón lesz időutazás a múltba, a VOLT Lokálban a ’90s és ’00s évek legvadabb zenéi szólnak majd egész éjjel.

VASÁRNAP

Jut még hajós buli a hétvégére, és ez ki is fut az este folyamán. A Be Massive csapata vasárnap délután visszatér a Be Massive Baot Party sorozattal. A Zsófia rendezvényhajó 17:30-kor a Március 15. térről indul Methával és a többiekkel, hogy a Dunán ringva érjen utol a naplemente.

Címlapfotó: Horváth Péter Gyula