Van abban valami jó, hogy 2020-ban még a nyár is karanténba vonult. A júliusi húsz fokban talán kevésbé fájóak az elmaradó fesztiválok, és legalább bepótolható a tavaszi klubszezon. Hoztunk pár ötletet, ha már így alakult. 

MIKLÓS KATA – 061.hu

PÉNTEK

Induljon gasztronómiai élménnyel a hétvége. Ha szereted a különleges ízeket és a street foodot, akkor ott a helyed a szezon első Food Truck Show-ján. A rendezvény a Duna magas vízállása miatt került új időpontra, de utólag (tekintve az időjárás alakulását) talán kedvezőbb is, mert a kánikulai forróságban kinek van kedve enni? Szentendrén, a festői Duna-parton megkóstolhatod a görög és az olasz konyha különlegességeit, ehetsz egy jó sertés-, marhahúsos, csirkés és vegetáriánus kivitelben is. Szombaton még zenei aláfestés is jár kaja mellé. Tokio pörgeti a lemezeket a Foodtrack Show keretében. A rendezvény teljes területe műanyagmentes.

Földrajzilag maradva a Dunakanyarban, csak éppen a Duna túlpartján, a nagymarosi PIKNIKben a népzenei gyökerekkel rendelkező, dalközpontú Lanou koncertezik 19 órától. A négytagú csapattal sok minden történt a karanténos hónapok alatt, egyebek mellett összeraktak egy új albumot, amiről biztosan felcsendül 1-2 dal.

A Dunán a PONTOONig csorogva egy “nyár közepi fullos Budabeats buliba” csöppenhetünk. Az este folyamán az afrobeattől kezdve a fúziós elektronikán át a jazzig számos stíluson keresztül stíluson keresztül vezet majd az út a hajnalba. Túravezetők: Chillum Trio (live act), Jazzszigor, Schimanski, Dj Gandharva és Von Yodi.

A Fröccsteraszon ma és holnap este is pazar bulislágerekre mulathatsz, azzal a különbséggel, hogy szombaton este kizárólag a ’90-es évek zenéi szólalnak meg, míg pénteken az örökzöldek mellett helyet kapnak az utóbbi évek ismert himnuszai is.

Ha kell némi adrenalin és/vagy szeretsz rettegni, akkor a Horrorfilmek éjszakáját neked találták ki. A borzongatóan jó estéhez minden adott: két klasszikus horrorfilm és a különleges atmoszféra. A vetítés a Budai Szabadtéri Színház a Csillebérci erdőcske közepén, távol a város zajától, sötétben, fáklyák fénye között lesz. 

Egy rég nem halott sorozat újabb epizódja kapott helyett a Toldiban. A House2House (H2H) Naga&Beta 2004-ben indult egész estés kalandozása július 17-én újabb etapjához ér a karantén óta először.

Savlekötőre szükség lesz a LÄRMben, ugyanis péntek este lesz a Pursuit of acid 14. kiadása. A savtúltengésért Ruenge, Atomik, Aga2l és Mankind felel.

SZOMBAT

Szombat délután ismét Lick The Click! a Hajón. Ez alkalommal is 16 órától indul Budapest teljes értékű nappali bulija, amit este 10-től a LavaLava Reunion buli követ Kornél Kováccsal kiegészülve.

Még egy nappali buli ígérkezik, leginkább a progressive psytrance kedvelőinek. A nappali open air déltől éjfélig tart és kedvelt, medencés a beatPlatzon rendezik.

Žagar Live lesz szombat este a Kobuciban. Ez lesz az első koncertje idén a zenekarnak, amely igazi örömzenélésre készül és meglepetés-vendégekkel is készül.

Ezen a hétvégén a Speiz Boiz csapata koncertezik a Normafa Síházban. A funk és hip-hop hagyományokat követő trió valamikor gyakorlásra állt össze, majd a zeneiségük közös halmazai miatt adta magát a próbateremből a klubokba való beszivárgása. Koncertjeiken alapvetés a grúvzene bológtató élménye, de a jazz szárnyaló hullámzásától sem mentesek az összejövetelek. Az együttest követően Akos V érkezik a dj pultba.

VASÁRNAP

Vasárnap újra Tribal Market. Ezúttal a Dürer Kertben gyűlnek össze az ország legjobb kézművesei, hogy megmutathassák legszebb portékájukat. A törzsi piactér újdonsága, hogy ezúttal több kisebb koncert is lesz a programban. A vásáron bűbájkonyha és workshopra is lesznek. 

Július 19-én lesz az első Rutkai Bori Band koncert a karantén után. A szentendrei Kacsakő Bisztrónál nem csak az új albumról csendülnek fel dalok, hanem az összes eddigi nyári nóta hallható lesz. 

Címlapfotó: Horváth Péter Gyula