Megint eljött a hétvége, így immár szokásos programajánlóval jelentkezünk. A rengeteg buli kívül jó hír, hogy Strandok Éjszakája is lesz. 

MIKLÓS KATA – 061.hu

PÉNTEK

FelTURBOzza magát a Dürer Kert péntek este. A 2020-as Petőfi Zenei Díjra nominált együttessel nyitják meg a hétvégét. Az ingyenes koncert 20 órakor kezdődik.

Ha eltávolodnál kicsit a város zajától, és időben elindulsz, hogy elkerüld az M7-sen szokásos pénteki dugót, akkor 19 órától elcsípheted az Európa Kiadó koncertjét a Káli-medencében, egészen pontosan Szentbékkállán.

Két napos masszív együttlétet szervezett a következő két napra a Reggae Camp csapata. A szervezők az eseményben azt írják, ez nem a 2020-as Reggae Camp, mert azt majd 2021-ben szeretnék durván bepótolni. Ám sokan vannak azok, akik évente egyszer, csakis a Campen tudnak találkozni, így a szervezők számára fontos volt, hogy idén is legyen lehetőség erre. Ezért július 24-e délelőtt megszólal a reggae a ceglédi strandon, ahol péntek és szombaton napközben kellemes zene és jó társaság ölelésében lehet lazulni, akár a medencében, esténként pedig a szomszédos Kempingben folytatódik a program már lightosabb zenékkel, de lankadatlan hangulatban.

Fotó: Facebook

LÄRM kétszer – ezen a hétvégén is. Pénteken túlteng majd a tesztoszteron a dj pultban legalábbis. A férfierőről a Pizza Amore, Prince Matt és Switch Nollie gondoskodnak. Okos house, hipno techno, psy csavargások és savas electróra lehet majd tekerni. Szombaton már a nőké lesz a főszerep. A 99cts Records feje, a Killekill Berlin rezidense és a Rinse FM France hosztja érkezik a 7. kerületi Akácfa utcába.

Szombat hajnali 4-ig szól majd a zene az Orczy úti Gólyában. Acid lesz az éjszaka iránymutatója, az electro, jungle és hardtrance kilengések mellett. Mindezt a Wedding Acid Group nevű hármas fogatnak és a formáció mellett szóló karriert is ápoló Galactic Jacksonnak köszönhetitek majd.

 

SZOMBAT

A Barabás Lőrinc Quartet koncertezik Müpa Autósmoziban. Az instrumentális popot jazzel, világzenei és klasszikus zenei elemekkel vegyítő Quartet eddigi két albumáról szólalnak meg zenék, de a saját anyagon túl meglepetés is készül, mert szokatlan módon két vendéggel színesítik a rendhagyó koncertet. A szabadzene kiemelkedő, korszakokat meghatározó művésze, Grencsó István szaxofonos és az egyre foglalkoztatottabb fiatal énekesnő, Kiss Flóra társul a négyeshez.

DJ Suhaid, az Álomhajó kapitánya veti ki a horgonyt a város tengerpartján. 16 órakor érnek majd partot Abel Telenkóval. Nu jazzben, a hetvenes évek soul- és funk-szerzeményeiben és társaiban utaznak. Aki csak az esti órákban ér partot, az se aggódjon, mert a műszakváltás is rendben lesz. Éjfélig Zvezda Beta, Peter Helecz és Andras Bader várnak mindenkit a fedélzetre.

https://soundcloud.com/rolofm/kaloz-records-dj-suhaid-25-06-20

A decemberi buli után ismét az INSTANT színpadán a Hősök.  A jövőre 20 éves rap csapatnak a TKYD melegít majd.

A nyár egyik legizgalmasabb psytrance buliját ígérik szombatra. A három szervezőcsapat közöséből született rendezvényre a hazai support mellett az Iboga records egyik ismert előadóját Protonica-hívták meg a gyáli Fundy Fun Parkba.

https://soundcloud.com/protonica/sets/symmetry

Július 25-én tartják a 11. Strandok Éjszakáját. Országszerte csatlakoztak a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezéséhez, egyebek mellett így tett a Dürer Öböl is, amely a goa.hu csapatával összefogva két helyszínes bulit szervezett a Lupa tó partjára. Éjszakai fürdőzés a Hold fényében, tűzrakás, és homokban táncolás minden mennyiségben!

A Home Clubnak állítanak emléket a szombati Home Boat Partyval. Az óbudai klub éveken át töretlen sikerrel működött, a progressive szerelmesei úgy jártak oda, mintha hazajártak volna, de aztán mint minden, ez is véget ért. A mostani buli egyfajta nosztalgia lesz, ugyanis a kultikus Home Club helyét, azóta sem vette át más. A Zsófia Rendezvényhajóra 17:30-ig lehet felszállni.

Címlapfotó: Horváth Péter Gyula