Strandidő és forróság, ez várható ezen a hétvégén. Így magától értetődő, hogy most a szabadtéri programokra gyúrunk rá eheti ajánlónkban.

MIKLÓS KATA – 061.hu

PÉNTEK

Finom kis before-ral indul a péntek délután. A margitszigeti BRKLYN Island-et veszi birtokába a RAW csapata. Ha éjfélig nem lenne elég és mennél tovább, akkor AETHERben Po:ti biztosan megtalálod a délutáni brigádból.

A szabad ég alatt élvezheted az elektronikát, miközben nem is oly távol morajlik a Duna. A PONTOON ezúttal organikusabb témákkal töltődik meg, erről a vendéggel kibővült Obroni csapata gondoskodik.

Móser Ádám ezúttal nem saját erkélyéről, hanem a Dürer kertjében ad szóló koncertet. A muzsikus-zeneszerző a francia sanzont, az argentin tangót, a kelet-európai klezmert és a balkáni népzenét gyúrta össze, hogy aztán minden alkalommal új életre keltse improvizatív előadásaiban.

A megváltozott helyzet és az elmaradt fesztiválok miatt már most éledezik a klubszezon. A Toldiban pl. már a 20/21-es évadba kóstolhatunk bele.

A LÄRM péntek-szombat üzemel. Augusztus 7-én a 2015-ben alapított magyar kiadó, a Dalmata Daniel utolsó megjelenését ünnepli, szombaton pedig a 808 napon (1980. augusztus 8-án mutatkozott be a Roland legendás, TR-808-as dobgépe, mely egyik pillanatról a másikra forradalmasította a modern könnyűzenét és a mai napig az elektronikus zenészek szent gráljának számít.) az It’s Okay To Dance csapata tölti be az emeletet.

https://soundcloud.com/sndbnk/route-8-b2b-soundbank-larm-020219mp3
Éjsötét éjszaka lepi be a Trip hajót, ahol nem lesz finomkodás, csak kőkemény kalapálás. Az esemény célja összehozni az underground kultúrát néhány már jól ismert magyar előadóval.
 

SZOMBAT

Közös tekerésre invitál a Budapest Bike Maffia. A cél Zebegény, ahol közös sörözésben ér véget a 60 km-nyi megtett táv. 8:30-tól van gyülekező a Hősök terén, indulás 9-kor és a pihenőkkel együtt nagyjából ebédidőre várható a megérkezés. A tempó nem lesz megerőltető, és megvárnak mindenkit, aki lemarad(na).

SUP-ra fel! Augusztus 8-án 5. alkalommal állhatsz fel a deszkára, hogy aztán sok-sok SUP-ossal együtt lecsorogj a Dunán, a vízen “járva”. A  félnapos program keretében a Római parttól a Kopaszi-gátig tart a SUP-túra. Nézd meg, milyen volt tavaly és ha bejött, amit láttál, irány SUP-polni!

Szombaton a ROOTS OPEN AIR 2020 fesztiválon ott lesz Dj Vadim (UK) és a hazai hiphop, – afrobeat, – jungle, és 4/4 electro szcéna színe-java. A helyszín a martonvásári régi Kádár villa és a hozzá tartozó két tó területén jelenleg üzemelő Rebel Beach. A műsor délben kezdődik.

Az A38 megújult teraszán lehet majd topogni a soron következő Lick The Click!-en. Ami biztos: a legfinomabb deephouse, balearic, disco, techno zenék szólnak majd a sorozat házigazdáival.

Punnany Massif háromszor. Egymást követő estéken, augusztus 8-án, 9-én és 10-én is a Budapest Park kisszínpadán lép fel a magyar csapat. A hiphopzenekar exkluzív, kislétszámú klubkoncerteket ad a szabad ég alatt. Így lehetett megoldani, hogy ekkora kihagyás után minél többen láthassák újra kedvencüket.

Braincell lesz a headlinere a psytrance bulinak, amely a Szabadkikötő SE-ben lesz. A svájci fiatalember nem először jár nálunk. Íme egy kis ízelítő 2018-ból.

Az idén 30 éves Korai Öröm zenekar tagjaiból alakult formáció, a tahitótfalui Őrházban koncertezik szombat este. A Korai Trancemission visszatérés a pszichedelikus gyökerekhez. A monoton, minimal dob és basszus feszültségét a percussion játéka oldja. A különleges khoomei ének, fuyara és doromb mellett, a gitár ethno hangzása és a szintetizátorok acid tónusa is utat tör. Megalakulása óta számtalan külföldi és hazai koncertje mellett Ozorán is többször járt a csapat.

VASÁRNAP

Országos Beatles találkozó lesz vasárnap a KOBUCIban. A főcsapás természetesen a zene lesz, úgyhogy készítsd a fekete lakkcipőt, mert használni fogod!

Dj Palotaival lehet elengedni a hetet. Palotai a szezon végéig vasárnaponként hozza el az aktuális kedvenceit az  A38 Orrteraszára.

Címlapfotó: Horváth Péter Gyula