A koronavírus ismét terjedőben hazánkban is, így eheti programajánlónk legfőbb üzenete, hogy legyetek nagyon óvatosak, amikor nagyobb közösségbe mentek. Tartsátok az előírt távolságot, viseljetek maszkot és mossatok, fertőtlenítsetek gyakran kezet. 

MIKLÓS KATA – 061.hu

PÉNTEK

A mostani Friday-jen a brazil Alibit vendégeskedik. A jelenleg Bécsben élő drum & bass duó legutolsó ‘Redemption’ EP-je éppen két hete jelent meg a V RECORDINGS lemezkiadónál. A haza szupportról: Incident, Markov és Statik gondoskodik. A “pénteki bemelegítést” követően 22:30-tól újabb epizódja kezdődik a Bladerunnaz on Board nevű sorozatnak, amelynek ezúttal az osztrák DISASZT lesz a headlinere. Az alábbi track biztosan hallható lesz tőle, agusztus 7-én jelent meg a Rampage Recordings gondozásában.

 

Térben és időben is zenei utazás lesz a Toldiban. A kilencvenes évek és az ezredforduló közismert hangjai töltik be péntek este klubot. Jut bőven a britek tökélyre fejlesztett tánczenéjéből. Rewindból, mély basszusból és különféle hangmintákból nem lesz hiány. Erre ígéret az alábbi névsor: Cadik, AIWA, Mentalien, Bergi.

#LondonBaby!

Pillanatok alatt tört a csúcsra a 2016-ban született formáció. A 999999999 nevet viselő duó első 3 megjelenése és a Planeth Rhythm kiadó égisze alatt legyártott “303 green vinyl” is pár óra leforgása alatt elfogyott. A kettős a tavalyi Bónuszon már járt nálunk. Aki ott volt, az tudja, hogy igazi RAVEület várható az Akváriumban.

Egy erős váltással szombat estére egészen mást tervez a Deák téri klub. Egy új bulisorozat indul a VOLT Lokálban, amely a  Zsúr’e névre hallgat. Az all night long buli a pop, funky, r’n’b, disco, bass stílusokra épít a 2000 évektől egészen a mai trendi-sexy zenékig. Az esemény 18 pluszos.

Újra a Lánchíd tövében. Pont ott, a PONTOONon. A múlt heti Lärm után e hét pénteken ide érkezik a Soundbank és Route 8 közös sorozata. Az It’s Okay To Dance vendége ezúttal egy friss, alig 12 éves formáció, a LavaLava egyik biztoskezű alapítója, Falcao lesz.

 

Két nap, három helyszín és több mint 30 fellépő. Ezek a fő számai a ma kezdődő Katlan Fesztiválnak. A rendezvény is többször módosította a koronavírus-járvány miatt az időpontját, ami végül bejött.

SZOMBAT

Akad pár hajós élmény szombatra. 14 órától lehet felszállni a Batthányi téren horgonyzó hajóra, amely a minimal hangzás hullámain közlekedik és Szentendre, Visegrád felé veszi majd az irányt. A legénység egyik tagja David Mole lesz. A buli rossz idő esetén is meg lesz tartva. 

16 órától lehet gyűlni az A38-on, ahol a Lick The Click! 180. kiadása lesz. A főbb szerepekben: Isu, Crimson, Chrom. Mindeközben pedig ismét Track On Deck a TRIP hajó teraszán, ahol ez alkalommal David Lacfi és Barna pakolgatja a house-okat.
 
Szigeti Zsófi, Solére magyar dalszerző énekes teljes zenekari felállásban érkezik a Síház színpadára. A Solére a 2015-ben megalakult Shaibo zenekarból nőtte ki magát és vált Zsófi szóló projektjévé 2020-ban. Az elektronikus space-pop stílusában mozgó énekesnő saját érzelmeit, emlékeit örökíti meg dalaiban, izgalmas minimál hangszerelésben.
 
A SUN Fesztivál és mások mellett a goa.hu szervezésében lesz psy buli a Dürer kertben. A két helyszínes esemény előtt a Takkra ad koncertet. A zenekar megálmodója Vigh Dávid, akit a Turbo nevű együttes gitárosaként már ismerhetünk. Dávid nem csak audió hanem vizuális élményekhez is nagyon ért és egyúttal a hazai és a nemzetközi pszichedelikus szcéna része is. Tagja a Global Illumination nevű animációs csapatnak (Katona Katival együtt. A vele készült interjút ITT olvasatod el!), amellyel a már említett zenei közeg számos, ismert képviselőivel dolgozott együtt a legnagyobb fesztiválokon. Kapcsolódva a tematikához a hét szinten koncerttel zárul. Vasárnap este az Óperentzia lép fel ugyanitt. Ez lesz az enyhítések utáni első nagy koncert. Íme tőlük a májusban megjelent, új album. A koncertekre ingyenes a belépés.

 Címlapfotó: Horváth Péter Gyula