Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 2
 •  
  2
  Shares

Annyi buli lett az elmúlt 24 órában, miután feloldották a 500 fő alatti bulik korlátozását, hogy lenyomta az összes eseményt, amely a jóga világnap és a nyári napforduló köré szerveződött. Most összegyűjtöttük a hétvége legizgalmasabb eseményeit. Azonban mindegyiknél fontos szem előtt tartani, hogy az 500 fős limit az adott helyszín kiszolgáló személyzetével együtt értendő, vagyis most nem sikkes a késői belépő.

MIKLÓS KATA – 061.hu

SZOMBAT (06.20)

Egyelőre úgy tűnik nem lesz esős a hétvége, azonban nem árt rétegesen öltözni, mert hűvös lesz a Normafán, ahol közös gyakorlást szervez az Útközben jóga. Az Anna-kápolna mögötti rétre tervezett program témája a megtisztulás. Szabadtéri jógaórát az év leghosszabb nappala és legrövidebb éjszakája, a nyár eljövetele, a Nap tisztelete és a Jóga Nemzetközi Világnapja alkalmából tartják, ugyanis az ezen a napon megtett kívánságok mágikus erővel teljesülhetnek, ezért kiemelt jelentősége van a gyakorlásnak. Ha esetleg nem vagy tisztában a napüdvözlet variációkkal, az alábbi videóban az összes lehetőséget megnézheted!

Idén is különleges helyen ünnepeli a jóga világnapját a Yoga Brunch. A TRIP hajó panorámás tetőtearszára várnak mindenkit szeretettel egy könnyed, áramló 70 perces gyakorlásra, és a meglepetés sem marad el. Saját jógamatrac kelleni fog! Ha pedig kérdésed lenne vagy a további részletek érdekelnek, akkor ITT tudsz informálódni.

We Can Dance Again. Rövid és lényegre törő a PONTOON üzenete. A Lánchíd pesti hídfőjénél található urbánus búvóhely Sobektől és MULYA-tól lesz hangos szombat este.

Karibi hangulat, lüktető ska, füstös reggae, hazai népi ízek, sodró balkán témák: ez a bombabiztos elegy minden körülmények között működik, nyáron, vízparton, egy hideg itallal pedig biztosan borítékolható az extázis. Igazi fesztiválkedvencek. Ők a Pannonia Allstars Ska Orchestra röviden: PASO, akikkel szombaton este a KOBUCI-ban találkozhatok újra.

Kis csúszással ugyan, de jobb későn, mint soha: elindul a Lick the Click! Sunburst tizedik szezonja! A szervezők azt írják, nem egészen így tervezték és most, a több hónapnyi bizonytalanság után nehéz elhinni, de csak eljött, és legalább az megtörténni látszik, hogy barátságos létszámban és légkörben, a nyár nagyobb részében még együtt tölthetjük a szombat délutánokat az A38 Orrteraszán. Ha még nem voltál, nézz bele a tavalyi hangulatba.

Hosszú idő után visszaér az A38 Hajó az After Dark csapata. A szervezők óriási sebességgel készülnek a meleg hónapok első eseményére, és júliustól számtalan újdonsággal várnak majd mindenkit. A szombat esti testvérrendezvényt, a House Piknik Pilisborosjenő tehetségei Andrija Jäger és a bakelit lemezeket pörgető Sunny, valamint T:Maniak fog gondoskodni a megszokottnál még dinamikusabb AFTER DARK ütemekről.

EarthJam koncerttel és tánccal ünnepelheted a Napfordulót a nagymarosi Nomád Bárban. A helyszín nem is lehetne tökéletesebb a közös ünnepléshez, a koncert közvetlenül a Duna partján lesz, csodás atmoszférában. Ha lehetőségetek van, érkezzetek korábban,már délben nyit a hely. Lehet piknikezni, napozni, valamint 16:00-tól Meo Culpa gondoskodik arról, hogy jó zenék szóljanak. Sátrazásra van lehetőség.

A gödi Gátőrházban 16 órától lesz zene. A Chillegal keretében Alagi, Papa és OhmikRon pakolják a jobbnál jobb muzsikákat.

Június 20-án az Etyeki Kúria teraszán újabb elképesztően izgalmas vendég alkot majd a falatozni vágyó látogatók kedvére. Ezúttal Márton Stoller grill és BBQ mester, a Plus 52 Event&Gastro Hall házigazdája veszi birtokba a teraszt és egészen a Kaukázus hegységig repíti majd a vendégeket egy kiadós lakoma formájában. Márton Grúziában tett utazásai során „hazatalált”, így amikor csak teheti örömmel mutatja meg a Kaukázus ízein keresztül a grúz és a környékbeli életérzést itthon is.

Még Etyeken maradva, folytatódik az Etyek Session zenés gasztro sorozat. Harmadik szőlős légyott és találka: június 20 szombat. Esőnap: június 21 vasárnap. Ez alkalommal is kinyílik a teljes felturbózott terasz, beizzik a grill smoker és a kispéntekkel közösen friss DJ set-ekkel várnak mindenkit.

Megnyitja kapuit a pécsi partikultúra szerves része, az Amper Klub. Végre nem csak a fenti kertrész, hanem lent a klub is újra megtelik zenével, amelyet Jay Lumen, Peter Makto és Metha szolgáltat. Extra infó: az egész Amper Kertet egy hatalmas fesztivál-fedésrendszer védi az esőtől. Részletek ITT.

Koronavírus ide, koronavírus oda, virágzik a levendula. A mostani hétvégétől várhatóan július közepéig tart a szezon. Ez idő alatt pedig SZEDD MAGAD A LEVENDULÁT. Szombaton és vasárnap is reggel 9.00-től este 19.00-ig látogatható a Levendulás Dám Farm. A levendula csak éles ollóval vágható a kijelölt területen. A járványhelyzetre való tekintettel lehetőség szerint mindenki készüljön saját vágószerszámmal.

Bár Szentivánéj (június 23-áról 24-ére virradó éjszakát nevezik Magyarországon) csak jövő szerdán lesz, ennek alkalmából késő esti kutyás túrát szerveznek a Normafánál. Utána pedig tábortűz lesz az az Anna réten. Találkozó 20 órakor a Rétesező melletti réten.

VASÁRNAP (06.21)

Nagy Gombatúra lesz szombaton a Dömörkapu Rengeteg szervezésében. Nagy Bendegúz gomba-szakellenőr vezetésével vargánya vadászat lesz. A túra a Rengeteg büfétől indul és kb két és fél órás. Jöhetnek gyerekek és kutyák is nyugodtan. A gombaszedés végeztével a csapat visszatér a büféhez ahol Bendegúz kiértékeli a kosarak tartalmát, ha kell finom recept ötletekkel is ellát mindenkit.

Június 21-én az Erzsébet tér, egy hatalmas közösségi piaccá változik a PIACOK NAPJÁRA! Az eseményt a Hello Piac és a Nem Adom Fel szervezi. A design, vintage, antik, retró, egyedi, kézműves – ruhák, tárgyak, kiegészítők, ékszerek, ajándékok és kincsek mellett idén már a magyar őstermelők legfinomabb zöldségeit, gyümölcseit és háztáji termékeivel is találkozhattok. A esemény gyerek, család, kutyabarát és ingyenes!

Kezdd jógával a jóga világnapját! Várnak mindenkit szeretettel a Hősök terére vasárnap reggel a Napfelkelte Napüdvözlet Flashmobra. Elég korai az időpont: 4:50–6:00 között lesz a közös jógázás, amelyen mindenki azt a fajta Napüdvözletet gyakorolhatja, amelyet megszokott, amit tud, amit szeret. A Napüdvözlet sorozatokat egy rövid meditáció és bemelegítés után zenére végzik majd, a gyakorlást pedig relaxáció zárja.

Címlapfotó: AETHER/DOART photography


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 2
 •  
  2
  Shares