Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A nyári fesztiválszezon sokak számára a fővárosi BelFeszttel veszi kezdetét, amely nemcsak színes programkínálattal várja a bulizni vágyókat, hanem sok más alternatív kulturális eseménnyel is, és persze ingyen. A rendezvény az V. kerület legikonikusabb tereit lakja be három napra. Idén fontos változás, hogy a Klasszikus és kortárs zenei színpad átkerül a Szervita térről a Vigadó térre.

C.N.- 061.hu

A Belvárosi Fesztivált azoknak találták ki, akik imádják a várost és szeretik az állandó nyüzsgést, de szívesen leülnek csak úgy bámészkodni is. Tökéletes választás azoknak, akik szeretik az újat, de értékelik a hagyományokat, és szeretik jól érezni magukat a főváros közepén. Idén május 25-27. között várják a látogatókat gyerekprogramokkal, gasztro kiállítással és rengeteg zenével. A Belvárosi Fesztivál 2007 óta óriási sikerrel fut a Budapest V. kerületi önkormányzatot jóvoltából. Az immár 12. születésnapját ünneplő feszt 2017-ben és 2018-ban is a Budapest Nightlife Awards szavazásán  a második legjobb budapesti fesztivál címét szerezte meg. 

A 12. BelFeszt temérdek programmal készül idén is, a szervezők gondoltak természetesen a legkisebbektől a legidősebb korosztályig mindenkire. A Szabadság tér – Erzsébet tér – Zrínyi utca – Vigadó tér mellett a hosszabb nyitva tartással és gasztrokiállítással operáló  Belvárosi Piacra is érdemes elugrani, ugyanis a jó muzsika mellé kellenek a finom ételek, és italok is. 

A zenei felhozatal most is színes: a főszínpadon, a Szabadság téren napjaink kedvenc, tömegeket megmozgató bandái ugráltatják meg közönségüket, ott lesz többek közt az Irie Maffia, a Magashegyi Underground, a PASO, az Elefánt, Fish! és a tavalyi Nagy- Szín- Pad nyertes Lóci Játszik. A Zrínyi utcai Nosztalgia Színpadon örökzöld slágerekkel  késztetik közös dalolásra  a fesztiválozókat a fellépők. Ott lesz Charlie, Korda György és Balázs Klári, Polyák Lilla és Kocsis Tibor és Gergely Róbert is. Az Erzsébet téren a világzene kap helyet olyan előadókkal, mint a Parno Graszt vagy a Boban Markovic Orkestar.

A Vigadó tér a kultúrára szomjazók kedvenc helyszíne, ugyanis a hazai kortárs művészet legkiemelkedőbb alkotói veszik birtokba a pódiumot. Szombatra zenei ajánlunk a Nagy Emma Quintet produkcióját, vasárnapra pedig egy kis irodalmat: Simon Márton Polaroidok című verseskötetéből hallhat néhány verset a nagyérdemű, Boros Levente zenei kíséretével. Kiemelnénk a vasárnap esti Rájátszást, ami nme műs, mint játék verssel és zenével. Az utóbbi évek legizgalmasabb irodalmi és zenei produkciójában a létrehozás és az előadás nem arról szól, hogyan lesz valaki személyesen nagy sztár, hanem arról, hogyan lesz egy dal nagyon jó.

A részletes programért kattints IDE

MTI Fotó: Mohai Balázs


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •