Interaktív színpadi beszélgetésen vesz részt a Putyin-ellenes performanszairól ismert Pussy Riot zenekar két frontembere, Nagyezsda Tolokonnyikova és Marija Aljohina pénteken a Sziget fesztiválon.

MTI

A Sziget sajtóirodájának hétfői közleménye szerint Nádja és Mása a nagy-britanniai Glastonbury fesztiválon aratott sikerükön felbuzdulva jelentkeztek a budapesti fesztivál szervezőinél, hogy a külföldön Island of Freedom néven hirdetett Szigeten szívesen tartanának interaktív beszélgetést. A Pussy Riot tagjai a Szigettől kapott gázsijukat az általuk támogatott emberijogi szervezetnek ajánlják fel.

A Pussy Riot punk-aktivista formációt 2011 szeptemberében, Putyin újraválasztásának estéjén alapította néhány orosz lány, élükön Nagyezsda Tolokonnyikovával és Marija Aljohinával. A lányok Putyin-ellenes performanszaik, kirakatperük, bebörtönzésük és munkatábori meghurcolásuk miatt váltak világszerte ismertté. Szabadságukat nemzetközi nyomás hatására kapták vissza, amelyben mások mellett Madonna, a Red Hot Chili Peppers és a Franz Ferdinand zenekar is aktívan közreműködött.