Aki dollármilliók reményében lefekszik egy férfival, az nem más, mint prostituált – mondta csütörtökön Moszkvában Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin elnök szóvivője azokról a nőkről, akik Harvey Weinstein filmproducert szexuális bűncselekményekkel vádolják.

MTI

Peszkov diákok előtt beszélt arról, hogy szerinte a Weinsteint vádoló nők sok olyan dolgok tettek, melyek összeegyeztethetetlenek a becsületességgel és a méltósággal. “Több százmillió dollárt kerestek, és tíz évvel később előállnak azzal, hogy Weinstein bűnös” – fejtegette Peszkov, akit az Eho Moszkvi nevű rádió idézett.

“Lehet, hogy (Weinstein) egy rohadék, de egyikük se ment a rendőrségre! Nem, ők dollármilliókat akartak. Tudják, minek nevezzük azt, aki tízmillió dollárokért lefekszik egy férfival? Prostituáltnak” – magyarázta az orosz elnök szóvivője.

Peszkov Leonyid Szluckij orosz képviselővel kapcsolatos kérdésre hozta fel Weinstein ügyét. Szluckijt újságírók vádolták meg szexuális zaklatással, de az illetékes parlamenti bizottság tisztázta a vádak alól, ami felháborodást keltett az orosz sajtóban.

Kép: dr.dk