Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 352
 •  
  352
  Shares

Teljesen száműzi ettől az évtől a környezetszennyező, eldobható műanyagpoharakat a Belvárosi Sörfesztivál, amely június 5 és 10 között várja a sörrajongókat a belvárosi Szabadság téren. Magyarország legnagyobb sörfesztiválja ezzel több mint 150 ezer egyszer használatos poharat spórol meg, a környezettudatosság jegyében.

061.HU

Június 5. és 10. között harmadik alkalommal rendezik meg Budapesten, a Szabadság téren a Belvárosi Sörfesztivált. A hat napos, ingyenes rendezvényen mintegy 250 féle sörkülönlegességet kóstolhatnak a látogatók. A környezettudatosság jegyében a kiállítók, műanyag helyett kétféle, speciálisan sörkóstolásra tervezett üvegpohárból kínálják a sört.

Belvárosi Sörfesztiválon 2018-ban több mint 100 ezer látogató 150 ezernél is több korsó sört fogyasztott el, idén pedig – az immár hat naposra bővülő rendezvényen – várhatóan ennél is többen lesznek kíváncsiak a különleges sörök mellett az igényes gasztronómiai kínálatra és a hangulatos zenei programokra.

A tavalyi beszámolónk az eseményről: 

https://www.youtube.com/watch?v=ZlFWETSN5K8&feature=youtu.be

 „A belvárosi Szabadság-tér Budapest egyik legszebb rendezvényhelyszíne. Egy ilyen jelentős tömegeket megmozgató fesztivál szervezőiként hatalmas a felelősségünk abban, hogy a területet a Belvárosi Sörfesztivál után ugyanolyan állapotban adjuk vissza a városlakóknak, mint ahogyan azt a rendezvény előtt megkaptuk. Ezért tartjuk fontosnak, hogy a kollégák nem műanyagpohárba csapolják a fesztiválon kapható söröket, és a programfüzetet is letölthetővé tesszük, amivel tovább csökkentjük idén a rendezvény termelte hulladékot” – mondta Kurucz Dániel, a fesztivál egyik főszervezője.

A fesztivál két hivatalos poharat kínál a sörkedvelőknek, a kiállítók pultjainál csak ezekbe a poharakba csapolnak a vendégek számára. A craft sörkultúrában ikonikusnak számító Craft Master One egy olyan változat, amelyet speciálisan a komlóban gazdag, újhullámos sörökhöz, így például a napjainkban igen népszerű IPA-khoz terveztek. A pohár alsó, szűkebb részén remekül látható a sör színe és tisztasága vagy opálossága. A szűkülő száj a maláta és a komló jellegzetes illatait gyűjti össze, a felső kiszélesedés pedig érvényesülni hagyja a sör habkoronáját. 

A Craft Master One mellett ebben az évben megvásárolható a Craft Master Bowl is, amely egy rendkívül elegáns, tulipán alakú söröspohár, ugyancsak profi sörkóstolók által tervezve. A pohár széles, alsó részében szabadon áramolhat a sör, amely segít abban, hogy a felső, összeszűkülő szájon keresztül minél több aromát, koncentráltan érezhessen a fogyasztó.

Belvárosi Sörfesztivál a speciális poharak mellett ebben az évben egy, a fogyasztók ízlése szerint elkészített sörrel is meglepi a látogatókat. A kizárólag a rendezvényen kóstolható főzet receptje egy online kérdőív segítségével született, amelyben a sörkedvelők határozták meg a sörkülönlegesség fajtáját, színét, alkoholtartalmát és stílusát. A rendezvényre szánt sör a Belvárosi Sörfesztivál kérésére már készül a FIRST Craft Beer kisüzemi sörfőzdében.

További információ a rendezvényről és a zenei fellépők listája a fesztivál honlapján érhető el.


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 352
 •  
  352
  Shares