Félhomály. Még csipás a szemem, de már a Belvárosba, a Deák tér felé zötykölődtem az 1-es metróval. Azon gondolkodtam milyen is lenne átfordulni a másik oldalamra az ágyban?

GRATZÁL BENCE- Nullahategy

Budapest szíve, Deák tér. Anker köz. Az Anker Klub előtt még próbáltam pofozgatni magam hátha frissebbnek tűnök majd. Belépve az épületbe egy mosolygós lány fogadott, kérdezte a nevem és csekkolt a listán.

Ok minden rendben.

Ruhatár. Első gondolatom egy óriási kávé volt, mégis csak 6:30 van. Rajtam kívül ilyen korán még csak pár ember lézengett a helyen, de mire megkaptam a kávémat csodálkozva néztem körbe, hogy gyülekeznek a népek. Népek? Hölgyek!

Nah felfedem a titkot: november utolsó szerdáján, a harmadik Pesthajnal elnevezésű napindító összejövetelen voltam. Nehéz meghatározni, megfogalmazni, valójában mi is ez egyáltalán? Reggeli felkészítés a munkára, bemelegítés a mókuskerékben való futásra, jó reggelt mosolyterápia. Talán mindhárom egyben. Hamar feloldódtam a közvetlen társaságban. A frissen facsart narancslé megalapozta az energia befogadást, amit csak úgy ontott magából a népes társaság. A terem egyik végében masszőr szék, ahol minden stressz alapú gombócot eltávolítottak az erős kezek a vállakból. A másikban 20-30 perces jógaedzések folytak, ahol a csinosabbnál csinosabb hölgyek igyekeztek megtalálni önmaguk testi-lelki egyensúlyát. Mint már említettem főként hölgyek voltak jelen. Őket könnyebb rávenni, hogy olyan korán felkeljenek, amikor még „normális” ember a takaróját húzza a fejére. Uraim, jelezném érdemes felkelni ilyen korán! Ha nem jógázol, akkor is. A csodálatos hölgyek mosolygása, a legmorgósabb reggeleket is átfordítja, és garantáltan kellemes napnak nézhet elébe az ember.

Svédasztalos reggeli. Gyümölcsök, szendvicsek, bio joghurt müzlivel és még sok-sok finomság várta a vendégeket. És ami még hihetetlenebbé tette ezt a rendkívüli reggelit, hogy egy becsületkassza felállításával, mindenki annyit fizethetett az étkekért, amennyit a pénztárcája megengedhetett.

Ha már az ember megszabadult a görcsös vállaktól, megtalálta testi-lelki egyensúlyát és jól lakott a mennyi ételekkel, akkor még mielőtt visszatérne a szürke hétköznapokhoz, táncolhatott is egy hatalmasat. Izgalmas trendi muzsikák és igazi örökzöld slágerek csendültek fel a reggeli félhomályban, hogy az is feltöltődjön a napra, aki jógázni nem állt be.

A szervezők elárulták, hogy a rendezvényt külföldi mintára hozták létre és szeretnék ezt az új életstílust még népszerűbbé tenni itthon. Eddig minden hónap utolsó szerdáján rendezték meg a reggeli aktivizáló együttlét, de ha az igények túlnyúlnak ezen, két hetes intervallumban táncolhatja magát munkába a nagyérdemű.

A következő Pesthajnal december 17-én, reggel 6:30-kor lesz. Ha valaki kíváncsi és kipróbálná ezt, a még alternatív reggelt, nincs más dolga, mint felmegy a pesthajnal.hu weboldalára és regisztrál.

A videót és a fotót készítette: Gratzál Bence