Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 467
 •  
  467
  Shares

 „Otthon vagyunk, maradjunk is otthon! Tegyük a dolgunkat, otthon! Tanuljunk, tanítsunk, legyünk együtt szeretetben, türelemben a családunkkal. Adjon ez a zene erőt a kitartáshoz és sok-sok reményt. Küldjünk ezt a muzsikát azoknak is, akik az egészségügyben a határokon és az egész ország területén teszik a dolgukat embertársaikért. Jó egészséget kívánok mindenkinek!” Csík János

061.HU

Csík János és a Mezzo zenekar még csak tavaly adta ki debütáló lemezét a Fonó gondozásában Szép a tavasz, szép a nyár címmel, de ebben az évben már a Fonogram-díj jelöltjei között szerepel. A fiatal zenekar élete még csak most kezdődött el, azonban arra, hogy az egész ország előtt élőben is bemutatkozhassanak mégis várni kell a járvány miatt. Mit tud ebben a szorult helyzetben tenni a négy fal közé rekedt művész? Természetesen alkot, mindenki örömére és vigaszára. Így történt ez ebben az esetben is.  A videoklip elején a zene megszólalása előtt a nézőkhöz szóló Csík János is erről beszél. „Otthon vagyunk… tesszük a dolgunkat otthon… szeretetben és türelemmel a családunkkal.” A klipet ajánlással is ellátták. Minden olyan ember számára készítették, akiknek leginkább szükségük van az erőre, a kitartásra, a reményre, és az egészégügyben, a határokon, vagy az egész országban teszik a dolgukat embertársaikért!  

A Csík János és a Mezzo friss, lendületes megszólaltatásukban a magyar népzenével együtt szólalnak meg a szórakoztató, jó hangulatú dallamok, olyan zenészek tolmácsolásában, akik közül ki a népzenéhez, ki a könnyűzenéhez, a jazz muzsikához áll közelebb. A formáció eredetileg jótékonysági felkérésekre állt össze, a közös muzsikálás öröméből és a közös sikerek nyomán alakult állandó zenekarrá. A dalok – ahogy Csík Jánostól  megszokhattuk – népzenei köntösben szólalnak meg, szerethetően, megidézve a régi és új zenéket, ritmusokat, újragondolva azokat. Éppen ezért színes, újszerű és magával ragadó a zenekar muzsikája, szokatlan és mégis jólesően ismerős.

Csík János – hegedű, ének
Kisgyőri Krisztián – bőgő
Mészáros János – brácsa, trombita,
Németh Zsolt – gitár, ütőgardon, dob
Rácz Gábor – zongora
Vadas László – citera, tangóharmonika

Csík Jánossal, a Csík zenekar vezetőjével készült korábbi interjúnkat ITT olvashatja


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 467
 •  
  467
  Shares