Védőfelszerelésekre és a lakosság ellátására fordíthatja Kőbánya önkormányzata a Dreher Sörgyárak Zrt. tízmillió forintos felajánlását. A nagyvállalat egyetlen megkötése, hogy a rendkívüli adomány csakis a járványügyi veszélyhelyzet kezelésére, illetve a koronavírus terjedésének megfékezésére fordítható. A kerület polgármestere, D. Kovács Róbert Antal szerint Kőbánya, miként alapítása óta mindig, ezúttal is számíthatott a Dreherre. A gyár, amely egyike Magyarország legrégebbi, folyamatosan működő vállalkozásainak, tavaly ünnepelte fennállásának 165. évfordulóját.

061.hu

A járványveszély első hírére Kőbánya is megkezdte intézkedéseit: felállított egy operatív csapatot, meghatározta a védekezés, a lakossági ellátás, és a kerületiek tájékoztatásának menetrendjét, Járványügyi kiadványt is összeállított és eljuttatott el a lakosságnak. A kormányzati intézkedésekkel összhangban a kerületi vezetés azonnal szűkítette a közösségi találkozások körét, sorra bezáratta és online működésre, ügyintézésre hangolta intézményeit és hivatalait – tájékoztat honlapján a Kőbányai Önkormányzat.

Mint írják, több ingyenes szolgáltatás indult kerületi ingyenes információs vonalakat hozott létre, de jogi és lelki segítségnyújtás is működik már. Önkéntesek toborzásával megszervezték a vírus által leginkább veszélyeztetett idős emberek és más rászorulók ellátását, amihez civilektől és helyben működő gazdasági társaságoktól egyaránt kaptak segítséget.

Kőbánya egyik nemzetközi hírű nagyvállalata, a Dreher Sörgyárak Zrt. elsők között igyekezett a kerület segítségére, 10 millió forinttal járult hozzá a járványveszély eredményes kezelésének önkormányzati költségeihez. A kerület védőfelszerelések beszerzésére és a lakosság ellátására egyaránt felhasználhatja az adományt.

“A Dreher számára rendkívül fontos, hogy a helyi közösséggel együttműködésben dolgozzon Kőbánya jövőjén, a nehezebb időkben pedig segítséget nyújtson a közösség számára. Vállalatunk kultúrájának meghatározó része, hogy nem csak a dolgozóinkért, de a helyi közösségért is felelősséggel tartozunk” – hangsúlyozta Békefi Gábor, a vállalat vezérigazgatója. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere a helyiek nevében is megköszönve az adományt emlékeztetett rá, hogy

“az elmúlt 165 évben a Dreher neve és története egybeforrt Kőbányáéval. A vállalat és a kerület jóban-rosszban számíthatott egymásra”.

Ebben a cikkünkben bemutattuk a kőbányai sörgyártás és világhírűvé vált sörös dinasztiájának, egy négy generáción át apáról fiúra szálló sikercég históriáját. Klikk a képre:

Képforrás: kobanya.hu