Renny Harlin, a Még drágább az életed rendezője kínai nyelvű akciófilmet forgat az Alibaba Pictures Group megbízásából Kínában.

MTI

A variety.com hétfőn számolt be arról, hogy a Legend of the Ancient Sword (Az ősi kard legendája) című akciófilm lesz Harlin következő produkciója. Az Alibaba Pictures Group a kínai Alibaba online kereskedelmi óriás filmes leányvállalata. A produkció előkészületei már folynak, a forgatás pedig a tervek szerint októberben kezdődik. A film egy háromdimenziós videós szerepjáték alapján készül. Az Alibaba megvásárolta a játék második részének megfilmesítésének jogait, és háromrészes mozifilmet, illetve tévésorozatot is akar belőle gyártani. Harlinnal a mozifilm miatt szerződtek.

Az Alibaba nem közölte a tervezett film költségvetését, de kínai mértékkel mérve jelentősnek nevezték, és nagyságrendileg a Harry Potter-sorozathoz hasonlították. “Ez egy nagy, epikus fantáziafilm. Az ambícióm, hogy ezt a kínai történetet a hollywoodi történetmeséléssel és látványeffektusokkal párosítsam, és új harcművészeti technikákat mutassak be” – mesélte Harlin. A rendező a közelmúltban fejezte be a Skiptrace című Jackie Chan-akciófilmet, amelyet július 22-től vetítenek a kínai mozik. Az 57 éves Harlin jelenleg a hétvégén kezdődött 19. Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál vendége.