Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Lassan a fővárosba is visszatér az élet. Orbán Viktor miniszterelnök pénteken közölte a hírt, miszerint „a járvány erejét Budapesten is letörtük, így Budapesten is áttérhetünk – igaz, megfontoltan és óvatosan, de áttérhetünk – a védekezés második szakaszába”. 

MIKLÓS KATA – 061.hu

Ez azt jelenti, hogy a hétfőtől valamennyi üzlet nyitva tarthat, éttermek, kávézók, presszók, bárok kerthelyiségében és a teraszán lehet tartózkodni. A strandok, szabadtéri fürdők nyitva tarthatnak. Szabadtéri múzeumok és az állatkert nyitva tarthat. A szolgáltatások szabadon bárki által igénybe vehetők. A másfél méteres védőtávolság meglétéről mindenhol az üzemeltetőknek kell gondoskodnia. A bejelentés  apropóján összeszedtük kedvenc kiülős budapesti lokáljainkat. 

Hello szia szevasz, újra nyit a KIOSK terasz! – írta a Facebookon a KIOSK Budapest, amely szerda 8:00-kor nyit és újdonságokat is ígér mindamellett, hogy a Duna közelében tálalható helyen a nemzetközi gasztronómia ízein túl, újra élvezhetjük a bobajkát, közismertebb nevén a mákos gubát. A KIOSK Budapest szerint városszerte nincsen párja ennek a jellegzetesen magyar édességnek, úgyhogy irány tesztelni!

Fotó: Facebook

A Fővám téren Esetleg Bisztró teraszán már hétfőtől lehet élvezni a tavaszi napsütést. Mit is mondhatnánk: kutyabarát hely és fantasztikus panoráma a Bálna gyomrában. Semmi esetleg vagy talán, ezt látni kell!

Fotó: Facebook

Több mint két hónap után szerdán kinyit a Kert Bisztró is. Az egykoron Borház néven működő zuglói kertvendéglő egyébként egy családi vállalkozás, amely 68 év után 2016-ban indult újra ma ismert nevén. Az étterem rengeteg újdonsággal készül, ugyanakkor a nyár kezdetével beindul a korábbról ismert, népszerű kertmozi is.

Fotó: Facebook

A hónap híre: a skype koccintásokat végre felváltják a hajnalig tartó fröccsözések a ZSIRÁFon!– olvasható az Eiffel téri sörkert Facebook-oldalán. Ha minden terv szerint alakul, akkor hétfőn 16 órakor nyitnak, de Isten végez alapon mindenkit arra kérnek, hétfőn délben figyelje a közösségi médiát, ahol hivatalon is bejelentik a nyitás pontos dátumát.

Fotó: Facebook

Megmondtuk: “Ha eljön az ideje…”. Hát most ELJÖTT! Hétfőn, 12:00-tól megnyitja kapuit a belváros kedvenc törzshelye! Nézz be egy fröccsre (vagy többre) és lazulj egyet a rég nem látott haverokkal! – reagált a Fröccsterasz a szombati bejelentésre.

Fotó: Facebook

Az Erzsébet téren elhelyezkedő Akvárium Terasz is megnyitja a kapuit. Mint írják, talán az eddigi legnehezebb időszakunkon vagyunk túl, hiszen több, mint 2 hónapra el kellett búcsúznunk Tőteletek, bezárni az Akváriumot és kényszerpihenőre vonulnunk. Hosszú 66 napon vagyunk túl, azonban a legnagyobb örömmel jelentjük be, hogy május 18-án 15:00-kor az Akvárium Terasz megnyitja kapuit!” Óriási lelkesedéssel és persze a megfelelő biztonsági óvintézkedések mellett meglepetésekkel várnak mindenkit.

Eljött a nagy nap!  – olvasható a Jégkert Facebook-oldalán. Buda legnagyobb nyári nyitott kertje – amely ősztől tavaszig jégpálya és étterem – május 18-tól szeretettel vár újra mindenkit első körben 30 sörcsappal. 

Az biztos, hogy Újlipótváros szívében lesz kert hűsölni a nyári forróságban, ugyanis nyit a bohém hangulatú Figaró Kertet a Katona József utca – Borbély utca sarkán. Szörpöket és magyar kézműves söröket is ihatunk náluk, ha pedig már nem először járunk itt, minden bizonnyal belefutunk egy-két ismerős arcba, hiszen nagy törzsközönséggel, rajongótáborral rendelkező hely.

Hétfőtől a megszokott nyitvatartási időben, de nem megszokott körülmények mellett várnak mindenkit a budai Avar Presszó és Sörkertben. Az előírt óvintézkedések maximális betartása érdekében azt kérik, mindenki figyelmesen olvassa és tartsa be a szabályzatot.

Pénteken nyit a Kabin. Aki járt már a Népszigeten, annak biztosan nem kell bemutatni a vízparti pihenőhelyet, amely ideális kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A Dunát és a partot szuperül összekötő hely egy lazulós nyári lokál, árnyékoló ponyvákkal, jópofa, parti, kétszemélyes ücsörgő “kabinokkal”, új szögből bemérhető naplementékkel, egyszerű választékkal.

Fotó: Váró Dániel

Eljött a pillanat, amire vártunk – írja a 360 Bar. Budapest rooftop bárja, ahonnét 360 fokban csodálhatjuk meg a fővárost, nagyszabású indulásra készül. Hamarosan az is kiderül, hogy mikor – ígérték.

Vezető kép: Horváth Péter Gyula 061.HU


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •