A BÁV plakátaukcióján sokszoros áron keltek el Bud Spencer-Terence Hill filmek plakátjai is, de a Helényi Tibor-féle retro Star Wars-plakát vite a prímet.

Helényi Tibor magyar plakátművész és festő nemzetközi szinten is keresett, A jedi visszatércímű Star Wars plakátja 420 000 Ft-ért kelt el a BÁV 2. plakátaukcióján.

image

Az aukción a kínálat a rendszerváltás előtti kultuszfilmeket sorakoztatta fel, a licitálók többsége az azóta felnőtt generációból illetve a filmes szakmából kerültek ki.

A Bud Spencer-Terence Hill rajongók voltak a legaktívabbak, háromszoros áron kelt el az Én a vizilovakkal vagyok, majdnem négyszeres áron az És megint dühbe jövünk, de a “magyar Piedone”, Bujtor István Pogány madonnájáért is sokan harcoltak. Olyan, grafikájukban is kiemelkedő filmek plakátjai, mint az Egészséges erotika vagy a Dögkeselyű is igen magas árat értek el.

A külföldiek közül, a híres Coppola-filmre, a Gengszterek klubjára is sokan licitáltak. A plakátok iránti lakberendezési célú érdeklődés megindulását mutatja, a Jöjjön el egy kávéra hozzánkkelendősége. A gyerekfilmek között továbbra is Süsü, a sárkány a legnépszerűbb.

Forrás: hvg.hu