Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Látványos és különleges programmal készül az év utolsóelőtti napjára a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér melletti Aeropark repülőmúzeumot fejlesztő és a reptérlátogatásokat szervező Légiközlekedési Kulturális Központ.  Az év utolsó előtti napján a „Faros” Ikarus 55-ös, a luxus – Malév Air Tours – Ikarus 250-es és a csuklós 280-as játssza majd a főszerepet, a BKV Zrt-vel együttműködésben.

061.hu

A felújított autóbuszok délelőtt 08.45-kor a Hősök terén várják az érdeklődőket, ahol lehetőség lesz a különleges járművek külső-belső fotózására. A Malév-konvoj ezt követően 09:45-től egy nagy kört tesz az Erzsébet-híd felé. Vendégeink és az érdeklődők a Szent Gellért szobor alól exkluzív fotókat készíthetnek majd a három autóbuszról, amint a járművek – formációban – mindkét irányban áthaladnak az Erzsébet hídon. A Döbrentei téri megálló után a konvoj továbbindul a repülőtérre.

A 2-es terminál melletti Aeropark repülőmúzeumból déltől három csoporttal a repülőtér szigorúan ellenőrzött területére mennek tovább a ma már történelminek számító autóbuszok, hogy háromórás reptérlátogatásokat bonyolítsanak mintegy 120 résztvevővel. A túrákat úgy szervezik, hogy a vendégek a ferihegyi kulisszatitkok mellett láthassák a világ legnagyobb kéthajtóműves gépe, a Boeing 777-300-as felszállását is, valamint számos látványos fotó elkészítésére nyílik lehetőség. A repülőtér forgalmi előterén ismét lesz nagy Ikarus összeállás, a látogatók többször fotózhatják az autóbuszokat, háttérben repülőgépekkel, a patinás 1-es terminállal, és az irányítótoronnyal. Közben az idegenvezetők nemcsak a repülőtér működéséről mesélnek, hanem arról is, milyen szerepet játszottak a legendás autóbuszok Ferihegy életében. A túrák végeztével a három Ikarus 16.00 óra után visszatér a Hősök terére, ahol – immár esti fényekben – ismét mindenki számára ingyenesen elérhető fotózással zárul az egész napos program.

Az LKK december 30-án fotópályázatot is hirdet. Január 5-ig lehet beküldeni a három történelmi autóbuszról a belvárosban és a repülőtéren készült fényképeket. A legtöbb lájkot elért 15 fotóból egy hatfős zsűri választja majd ki a három legjobbat. Az első helyezett egy délutánra (6 órára) megkapja a rendezvényen szereplő 3 autóbusz közül azt, amelyik legközelebb áll a szívéhez, és sofőrünk oda viszi vendégeivel együtt, ahová szeretné. A második helyezett egy 3 órás reptérlátogatást tehet – akár 46 vendégével együtt – Ikarus 250 Malév Air Tours autóbuszunkkal. A harmadik helyezett pedig egy különleges, VIP reptérlátogatást nyer egyik oldtimer (Zsiguli vagy Wartburg) repülőtéri autónkkal.

Az autóbuszok városi megtekintése, fotózása – beleértve a belső képek elkészítését is – minden érdeklődő számára korlátlan és ingyenes, kizárólag a ferihegyi oda-vissza utazást is magában foglaló repülőtéri program jegyhez és regisztrációhoz kötött.

fotó: aeropark


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •