Tizennégy előadást láthat a közönség a 2018/19-es évadban a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

MTI

Az első nagyszínpadi bemutató szeptember 15-én lesz, ekkor Galambos Attila és Szente Vajk Meseautó című vígjátékát állítja színpadra a társulat – közölte Kirják Róbert, a nyíregyházi színház ügyvezető igazgatója a keddi évadnyitó ülésen.

Az évad hátralévő részében Agatha Christie krimijét, A gyilkosság meghirdetve című darabot, Francis Veber vígjátékát, a Balfácánt vacsorára!, Dragomán György drámáját, a Kalucsnit, valamint Martos Ferenc és Bakonyi Károly Bob herceg című operettjét tekintheti meg a közönség.

A nagyszínpadi gyermekelőadások sorában a kisebbek Litvai Nelli Világszép nádszálkisasszony, valamint Gioacchino Rossini Hamupipőke című vígoperáját nézhetik meg Romhányi József adaptációjában, illetve Perczel Enikő, Sediánszky Nóra és Kardos Tünde színrevitelében. A Művész Stúdióban Jean Cocteau Rettenetes szülők, William Shakespeare Macbeth, Claude Magnier Oscar és Anton Pavlovics Csehov A manó című darabjai kerültek műsorra.

A legkisebbekről sem feledkezett meg a színház, számukra Veres András A repülő egér, Hans Christian Andersen A kis hableány és Andri Snaer Magnason A kék bolygó című mesejátékai szerepelnek az évad kínálatában.

Kirják Róbert elmondta, tavalyhoz képest nőtt a bérletekből befolyt bevétel és ezekből darabszámra is többet értékesített augusztus 15-ig a színház, mint 2017-ben. Befejeződtek a szabadtéri színpad és a Bencs-villa felújítási munkálatai, a tervek szerint hamarosan színházi ereklyéket bemutató épületet alakítanak ki a kőszínház közelében.

Fotó: wikipedia.hu