A szervezők ígérte szerint “a fűben ülős piknik hangulattól, a klubhangulaton át a nagykoncert élményig minden meglesz”. A helyszínen négy színpadon több mint harminc fellépő várja a közönséget augusztus 1. és 3. között.

061.hu

 A Homola Pincészet nyolcadik alkalommal rendezi meg a festői szépségű Balaton-felvidéken a Paloznaki Jazzpikniket, ami kis Tájház udvari dzsemboriból vált háromnapos, mára már négyszínpados, 33 koncertes rendezvénnyé, 2015-től pedig a Nagyon Balaton rendezvénysorozat oszlopos tagjává. Az alapötletet a jó borok és a jó zene kapcsolata adta, az ötletgazdák – Homola Szabolcs és Valde Orsolya – szeme előtt egy olyan színvonalas rendezvény létrehozása lebegett, amely a tömegfesztiválok mellett kínál alternatívát a Balatonon. Ennek szellemében a Balatontól egy kőhajításnyira, a paloznaki szőlőhegyen igazi piknik-hangulatra számíthatnak a látogatók. Az 500 lakosú falu ilyenkor három napra a jazz balatoni fővárosa lesz: a falu melletti nagyszínpadon napközben a plédeken ejtőzve, este pedig a füvön táncolva, a csillagok alatt szólnak a nagykoncertek.

Rick Astley

A 2019-es fesztivál sztárfellépője a Never Gonna Give You Up című örökzöld slágert jegyző Rick Astley, a  ’80-as évek popsztárja, aki sikerrel tért vissza néhány éve új, kifinomult soul hangzásával. A Michael Jackson fiútestvéreiből álló The Jacksons formációt most először hallhatják a rajongók Magyarországon. A jazz, a funk és a soul kiemelkedő alakjaival találkozhatnak a piknikezők: csütörtökön a The Jacksons adja a nyitókoncertet, előzenekara a Peet Project, akik az idei Jazzpiknik fesztiválhimnuszának szerzői is. Pénteken a The Brand New Heavies, Little G Weevil és a Silhouette & Vinx varázsolja el a közönséget, majd a szombati záróesten, augusztus 3-án Rick Astley, Maceo Parker és Adani&Wolf lép fel a nagyszínpadon. A további színpadokon a magyar jazzélet jeles képviselői varázsolják majd el a piknikezőket.

A részletes programról ITT és az esemény Facebook-oldalán olvashatnak.