Az év humanitárius személyiségének járó díjjal jutalmazza Rihannát az amerikai Harvard Egyetem a barbadosi énekesnő jótékonysági munkájának elismeréseként.

MTI

Rihanna adományai révén létrejött a barbadosi Bridgetown Erzsébet Királynő Kórház modern onkológiai és nukleáris orvostudományi központja a mellrák diagnosztizálására és kezelésére – indokolta a döntést S. Allen Counter, a Harvard Alapítvány munkatársa. Emellett méltatták a Rihanna által létrehozott ösztöndíjprogramot, amelynek segítségével a karibi térség egyetemistái az Egyesült Államokban tanulhatnak és világszintű oktatási projektekben vehetnek részt.

Január végén az R&B énekesnő Malawiba utazott, hogy a helyi kormány képviselőivel, mentorokkal és egyetemistákkal beszélgessen az oktatás, tanulás jelentőségéről. “Ezen a héten a legbátrabb, legszerényebb gyerekekkel és fiatal nőkkel találkoztam” – írta az Instagramon az énekesnő. A díjat kedden veheti át az egyetem kampuszán. A korábbi díjazottjak között van Malala Juszafzai Nobel-békedíjas aktivista, James Earl Jones színész és több korábbi ENSZ-főtitkár is.

Fotó: Marie Claire