Rivo Veronika Rosa édesapjával, Rivo Gáborral ad közös koncertet április 1-jén a Klebelsberg Kastélyban. A Bécsben élő, nagysikerű énekesnő a világ számos koncerttermében és színházában lépett már fel, elsősorban musicalszerepekben. A Klebelsberg Kastélyban rendezett estje különleges, hiszen édesapja, Rivo Gábor karmester lesz zongorakísérője a koncerten, aki egyúttal Klebelsberg Kunó leszármazottja.

061.hu

A Bécsben élő énekesnő, Rivo Veronika Rosa a világ számos koncerttermében és színházában szerepelt elsősorban musicalszerepekben, de a zeneirodalom többi műfajában is jártas. Gazdag repertoárjából színes anyagot válogattak az április 1-jei koncertre édesapjával, Rivo Gábor karmesterrel, aki zongorakísérője lesz az esten.

Rivo Gábor Magyarországon született, osztrák zeneszerző és karmester, Klebelsberg Kunó leszármazottja. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola elvégzése után, tanulmányait már a Bécsi zeneművészeti Egyetemen folytatta zeneszerzés, zongora és karmester szakon. Mint zeneszerző, zongorista és karmester négy kontinensen koncertezett. Nevéhez fűződik számos opera, musical illetve operett ősbemutatója, vagy első osztrák bemutatója. Zeneszerzöként több, mint ötven művet írt, köztük három musicalt. Számos kórust vezetett, főleg szakrális műveket. 18 évig vezette a Vienna Konservatorium musical tanszékét, Ausztria legnagyobb musicalképző intézményét. A koncerten Pergolesi, Gluck, Donizetti, Mozart, Schumann, Schubert, Puccini, Poulenc, Britten, Fauré, Liszt, Bernstein és Rodgers müvek hangzanak el.