Utolsó idei hétvégéjére várja a családokat a Generali Gyerek Sziget. A június 22-23-i záró napokon fellép a Rutkai Bori Band és az Alma együttes, valamint lesz Minimax fesztivál is a Hajógyári-szigeten.

MTI

A nagyszínpadon Rutkai Bori és Bandája szombaton zenél, utánuk az Aranyszamár Bábszínház állítja színpadra Pom Pom és barátai történetét. Vasárnap a Minimax fesztivál keretében lesz Kicsi Gesztenye Klub, fellép az Apacuka, a Mintapinty, Bíró Eszter és az Alma együttes – közölték a szervezők szerdán. Mint írták, a programok között szerepel a Vadonleső interaktív természetismereti játék, amely arra tanítja meg a gyerekeket, mit érdemes tudniuk a vadon élő védett állatok és növények megőrzéséről, de az év emlőséről, a hiúzról is sok érdekesség kiderül. A Gyerek Paradicsom helyszínen a Magtól magig programon is tanulhatnak a kicsik a környezetükről, arról, miért jó, ha ilyen sokféle növény van, és miért kell megőriznünk őket. A Vakáció játékgyárból saját maguk által készített kincseket is hazavihetnek: gyurmasütit gyúrhatnak, játékká változtathatják a tojástartót, a vécépapír-gurigát és a krumplit is.

A Kézműves Palotában a záró hétvégén többek közt a habkarton-építészetet lehet kipróbálni, de a Cserkésztábor is várja az alkotni vágyókat. Szintén a táborban rendeznek számháborút, végig lehet menni az akadálypályán és a lurkók kedvenc meseszereplőiknek segíthetnek a Meseerdőben. El lehet utazni Kukutyinba is, ahol régi mesterségekkel lesz alkalom ismerkedni. A Történelmi Játszótér a nyolcvanas évekbe repít vissza: családi társas vetélkedő formájában mindenki felidézheti, milyen volt, amikor sms és chat helyett a gyerekek cédulákkal üzentek szüleiknek. Lesz itt úttörőgombóc, korabeli pénzek és ajándékok is.

Az ajánló kiemelte, hogy a kis szakácsok a Kerek Perec sátornál kipróbálhatják, milyen egy étteremben tevékenykedni, tortát készíteni, sztárséfként vagy pincérként dolgozni. A No Comment Tánctanoda a Mozgás Akadémián várja az érdeklődőket, jelen lesz a Rippel Brothers akadémia, de Foci-sziget és Bringás Kalandpark is üzemel. A gyerekprogramok idején a szülők igénybe vehetik a Generali Szűrőbusz ingyenes vizsgálatait.