A világot készül megmenteni Sacha Baron Cohen Agyas és agyatlan című új akcióvígjátékában, amelyben a sörissza Nobbyt játssza, aki egy angol városkában, Grimsbyben él. 

MTI

A Grimsby című komédia premierjét hétfőn este rendezték meg Londonban. A szatirikus filmjeiről ismert Sacha Baron Cohen alsónadrágban, hosszú ujjú garbóban, egy doboz sörrel és pisztollyal a kezében vonult végig a vörös szőnyegen. A vígjátékban Nobby (Cohen) rég nem látott fivére, a kém Sebastian (Mark Strong), akinek forró lett a lába alatt a talaj, testvérénél akarja meghúzni magát.

Így keveredik bele Nobby egy küldetésbe, amelynek célja a világ megmentése. Cohen a premier előtt egy kérdésre elmondta, nem aggódik amiatt, hogy mit szólnak az igazi Grimsby lakói a filmhez, jobban izgatja, hogy 15 éven felülieknek szóló besorolást kapott a produkció. “Egy csomó grimsbyi lakost elszomorított, hogy csak 15 éven felüliek láthatják a filmet, mivel így az anyák 80 százaléka nem elég idős ahhoz, hogy megnézhesse” – viccelődött a csípős nyelvű sztár.

Louis Leterrier, a film rendezője arról beszélt, hogy szerinte az észak-angliai Grimsbyben élőknek is tetszeni fog a film. “Grimsby csak egy kitalált hely. Minden országban van egy Grimsby, Angliában pedig egy csomó Grimsby létezik, sokféle Grimsby van Franciaországban és Amerikában is. A film a londoniakat inkább ugratja, mint a Grimsbyben élőket” – mondta. A filmben Cohen felesége, Isla Fisher és Penélope Cruz is szerepel. A produkciót szerdától játsszák Nagy-Britanniában, a magyar nézők március 3-tól láthatják.