Budapest szíve, az V. kerület mintha egy nagy összefüggő karácsonyi vásárrá változott volna az ünnepi időszakra. A magyar adventi vásárok közül minden bizonnyal Belváros- Lipótváros ad otthont  a legnépszerűbb (a Vörösmarty téri Budapesti Karácsonyi Vásár), a legszebb helyszínnel rendelkező (Adventi Ünnep a Bazilikánál), a légínycsiklandozóbb (Magyar Ízek Karácsonyi Vására az Óriáskeréknél) és a legtrendibb (Ajándék Terminál) vásárnak .

SZABÓ FRUZSINA ANNA- Nullahategy

Egyszerűen nem bírunk lekattanni az adventi vásárokról. Tegnap a Belvárost jártuk végig, ahol tematika alapján megkerestük a legnépszerűbb, a legszebb helyszínnel rendelkező, a légínycsiklandozóbb  és a legtrendibb vásárokat. Annak ellenére, hogy hétköznap volt egyáltalán nem unatkoztunk, ugyanis megtanultunk kürtöskalácsot sütni, adományoztunk mézeskalácsért cserébe, korcsolyáztunk és magyar designerek művei között válogattunk.

A videóban is szerepel a számomra különösen kedves Design Terminál, a Hello Wood és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közös karácsonyfája, amely az Erzsébet téren várja látogatóit. Csupán 5 nap alatt, éjjel nappal építve rakták össze a hatalmas építményt. A tizenegy méteres állványzat felépítése után, a 150 mázsa fát egyenként rakták egymásra és festették le. Több szempontból is kuriózum az alkotás: belül egy viszonylag  nagy tér található, ahol az ember akár le is ülhet, de a legjobb dolog, hogy vízkereszt után szétszedik és rászoruló családok kapják a darabjait – írja az

Egyébként a Design Terminál csapata idén is, december 17-én 19:00-kor árverésre bocsájtja 63 magyar tervező portékáját. A befolyt összeget a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek ajánlották fel. Minden egyes licit háromezer forintról indul, az aukción bárki részt vehet.

A videót készítette: Szabó Fruzsina Anna és Kerekes András

Vezető kép: urbanplayer.hu