Első alkalommal rendezik meg az etyeki Gasztrosétányon a Magyar Sajtkészítők Egyesületének Sajtmustráját, az Újhegyi pincesorra látogatók így az etyeki borok mellett a Kárpát-medence legjobb sajtkészítőinek termékeivel is találkozhatnak szombaton.

MTI

A kecskelábú asztalokon valóban a legfinomabb, a legmagasabb minőséget képviselő sajtokkal és egyéb tejtermékekkel találkozhatnak majd az ínyencek – közölték az MTI-vel a szervezők.

Mint kiemelték: nemcsak kóstolni lehet majd a sajtokat, a bőrkötényes sajtmesterek Sajtműhely keretein belül titkaikat is elárulják az érdeklődőknek, akik megtekinthetik a sajtkészítés teljes menetét, láthatják a sajtfüstölést és a parenyicanyújtást, kipróbálhatják a vajköpülést, és bátran kérdezhetnek is a mesterektől.

A workshop keretein belül a legkülönfélébb sajtokat lehet összekóstolni válogatott borokkal Herczeg Ágnes nemzetközi borakadémikus útmutatásai alapján.

A profik részére lesz sajtverseny is, a látogatók pedig kedvükre válogathatnak majd a Gasztrosétány boros és ételkínálatból vagy szórakozhatnak az utcazenészek muzsikájára.

A gyermekeket a Sajtkukac játszótér várja majd, ahol szórakozás közben, ügyességi játékokon keresztül ismerkedhetnek a sajtkészítés folyamatával a fejéstől kezdve a sajthordáson és préselésen keresztül a kóstolásig.

A Sajtmustra részletes programját az etyekipiknik.hu honlapon találhatják meg az érdeklődők.