Egy páratlan éjszakai kalandot ajánlunk, Közép-Európa legnagyobb fényünnepét április 8-tól május 22-ig minden este 19 és 22 óra között, a Budapesti Állatkert területén. Kínai lampionművészek egyedülálló alkotásai, színpompás, 20 méteres sárkány és több száz csodás fénylény lesznek megcsodálhatóak: ragyogó kínai pandák, pompás pingvinek, vidám éjszakai pillangók. 

061.hu

Bár a kínai lampionok Magyarországon sem ismeretlenek, kevesen tudják, hogy ezek a világító műalkotások ezernyi színárnyalatban, formában és méretben léteznek. Olyannyira, hogy az ázsiai országban a lampionok készítése valóságos művészeti ágnak számít, amelyben éppúgy jelen van az évezredes tradíció, mint a modern stílusirányzatok. E látványos műalkotások világával kontinensünkön eddig csak elvétve lehetett találkozni, jóllehet az elmúlt években néhány holland és belga állatkertben, illetve botanikus kertben rendeztek már kínai lampionfesztivált.

Európa szívébe a Budapesti Állatkert hozza el először az egyedülálló kínai fényvarázst, amelyet a hazai közönség – a Budapesti Tavaszi Fesztiválhoz kapcsolódó programként – 2016. április 8-tól május 22-ig tekinthet meg a kert területén. A látogatók közel ötven, színes fényekben pompázó kompozíciót csodálhatnak meg, amelyek között akadnak kifejezetten tradicionális témákat felvonultató, illetve újabb korokat idéző alkotások is. Természetesen nem hiányzik majd az óriási világító sárkány, illetve az állatfigurákat megjelenítő lampionok sem. A sokféle ámulatba ejtő látnivalón keresztül egy hazánkban kevésbé ismert művészeti ágat, s egy kontinensnyi ország több ezer éves kultúrájának fontos részét ismerheti meg a nagyközönség.

Az összesen 45 napon át tartó fesztivál ideje alatt az Állatkert napközben a szokásos nyitva tartási rend szerint üzemel, s ennek megfelelően is zárja kapuit a délutáni órákban. Majd este 7-től 10-ig fogadja azokat a látogatókat, akik kifejezetten a kínai fényvarázs kompozícióit szeretnék megtekinteni.

Nyitvatartás:
2016. április 8-tól május 22-ig minden nap 19-től 22 óráig. Belépés: 21:30-ig!

Belépőjegyek:
Felnőttjegy 1.900 Ft, gyermekjegy (14 éves korig) 1.500 Ft

Jegyek a Fővárosi Állat- és Növénykert jegypénztáraiban és a Jegymester országos jegyirodai hálózatában kaphatók, korlátozott számban!

A Sárkányok Éjszakáira jegyet váltani a helyszínen 18.30 és 21.30 között lehet. Az eseményre egyéb belépők (állatkerti jegyek, tiszteletjegyek, bérletek, kuponok, illetve egyéb kedvezményes jegyek) nem érvényesek.

Az esti program alatt az állatházak nem tartanak nyitva, az állatoknak csak egy része látható.