Óriási sikert ért el Schnöller Szabina, aki Mojca Erdmann helyett fog fellépni a Brémai Filharmonikusok újévi koncertjén szoprán szólistaként – közölte a Soprano Media, Schnöller Szabina magyarországi ügynöksége.

061.hu

Mojca Erdmann, az egyik legsikeresebb, világhírű német szoprán betegsége miatt Schnöller Szabina operaénekesnőt kérte fel beugrásra, szoprán szólistaként a Brémai Filharmonikusok. A brémai Glocke Nagytermében megrendezendő koncertet Marko Letonja, a Brémai Filharmonikusok zeneigazgatója vezényli – írja közleményében az ügynökség.

Schnöller Szabina szoprán énekesnő 2006-ban szerzett énektanári diplomát Győrött, Németh Judit tanítványaként. A zürichi konzervatóriumban folytatta tanulmányait Polgár László növendékeként, ahol 2009-ben énekművészi diplomát szerzett. 2006 óta Svájcban él. 2010 és 2012 között a svájci operastúdió tagja volt, 2003 óta számos énekverseny díjazottja, 2011-ben első helyezett lett a nemzetközi Schlossoper Haldenstein operaversenyen, s így Violetta szerepében debütált. Az operaszerepek mellett a dalok és oratóriumok is állandóan jelen vannak repertoárjában. 2017 óta rendszeresen lép fel a brémai filharmonikusokkal.

Kép: Soprano Média