Sean Penn Oscar-díjas színész nemrég számolt be arról, hogy ő is ott volt Ukrajnában, ahonnan végül gyalog kellett elhagynia az országot a lengyel határon keresztül. Penn most a CNN-nek adott interjút az ukrajnai helyzetről és arról, hogy mit keresett egyáltalán egy háborús övezetben, olvasható a Telexen.

061.hu

A színész a saját jótékonysági szervezetével, a Community Organized Relief Efforttal (CORE) próbálja segíteni a bajba jutott ukránokat egészségügyi és orvosi csomagokkal és anyagi támogatással. Penn azt is elmondta a CNN-nek, hogy rengeteg olyan emberrel találkoztak, akik mindenüket elvesztették a háborúban, ezért arra kér mindenkit, hogy segítsék a CORE munkáját, és adományozzanak pénzt a szervezetnek, hogy segíthessék az ukrán családokat. A színész egyébként a humanitárius munkája mellett dokumentumfilmet forgat a helyszínen a Vice-nak az orosz invázióról.

A háború előtt egy nappal interjúzott Zelenszkijjel, majd egy nappal azután is, hogy az orosz megtámadták az országot.

Nem tudom, hogy erre a feladatra született-e, de az egyértelmű, hogy volt valami különleges a jelenlétében. Valami olyan, ami újnak számít a modern világban, mint a bátorság, a méltóság és a szeretet.

– mondta Penn.