A november 7-8-án megrendezésre kerülő Beauty Trend Show-n várják azokat a nagylelkű, és hosszú hajjal rendelkező embereket, akik felajánlják a hajukat a beteg gyerekeknek. A fodrászok most ismét összefogtak, hogy a daganatos gyerekeken segítsenek, és minél több hajat gyűjtsenek össze, hogy parókákat készíthessenek nekik.

061.hu

Magyarországon kb. 300 új daganatos betegséget diagnosztizálnak gyerekeknél, és mivel a betegség kezelése gyakran több évig is eltart, így átlagosan 500-550 gyereket kezelnek folyamatosan. A betegség nemcsak testi, de lelki erőpróba is, hiszen ezek a gyerekek kiszakadnak az otthonukból, az iskolából, a sportból, és gyakran a baráti programokon sem tudnak részt venni. Mégis az egyik legnagyobb trauma a kezelések során, főleg a kislányoknál, amikor elveszítik a hajukat. Ez az élmény teljes lelki törést okoz nekik, ami a gyógyulást is megnehezíti

„Reméljük, hogy minél többen ajánlják fel hosszú hajukat, cserébe mesterfodrászaink olyan frizurát készítenek nekik, amilyet csak szeretnének!” mondja Perényi Ádám, aki a JFCLUB csapatával vállalta immár harmadik alkalommal, hogy az adományozó számára a rendezvény alatt bármilyen frizurát ingyen elkészít. A levágott hajból Varga Jánosné, és a Kyroline parókakészítői  – aki már az előző évben is sok parókát készítettek a daganatos betegséggel küzdő gyerekeknek – készítik majd el ismét a kívánt parókát. A parókákat az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványon keresztül juttatják el a kis betegeknek.