Végre egy tisztességes gasztrofesztivál, ahol tesznek a külsőségekre és csak a főszereplővel, a hamburgerrel van mindenki elfoglalva. Idén harmadjára rendezik meg június harmadik hétvégéjén a Millenárison a Hamburger Day-t, ami a nevével ellentétben egy három napos önfeledt zabálást takar.

HORPÁCZI DÁVID- Nullahategy

Semmi belépő, semmi vacakolás feltöltőkártyás fizetési lehúzásokkal, semmi bohóckodás a színpadon huszadrangú gasztroblogerekkel, csak a minőségi húsok, kézműves bucik és persze sör. Természetesen aki vega vonalon mozog, az is megtalálja a számításait, hiszen például a Paneeros srácok egy kiváló rántott sajt burgert raktak össze, amiben cheddar és trappista sajt hálja el nászát, lilahagyma lekvár, uborkás majonéz, rukkola és paradicsomkarikák társaságában. Mindezt egy tuti ciabattában tálalva.

dsc (4)

A hardcore hamburgereseknek különösen ajánlott a tálalási versenyen első helyezést elért W35 hátszín burgere, lecsókrémmel, szalonnapörcös zöldborsó pürével, libamájjal, barna csiperkével és ahogy illik, házi buciban, házi chipsszel. Aki ennél is többre vágyik az ugorhat egy szintet és kipróbálhatja a Kandalló Kézműves Pub Aberdeen Angus marhából készült csodáját, ami igazi különlegességnek számít, hiszen ezt a skót fajtát a világon mindenhol nagy becsben tartják a profi séfek és vendégeik.

dsc (6)

A burgerek nem óriás adagok, így nem kell egy étterem mellett letennünk a voksunkat, bátran lehet próbálkozni egymás után több hellyel. Közben öblíthetünk magyar – cseh – belga sörökkel, koktélokkal, pálinkákkal, limonádékkal és jóféle amerikai üdítőkkel. Egyébként sörügyileg kicsit szegényes a felhozatal, mármint ami a sörcsapok számát illeti, de ami van az legalább kiváló. Például a Cech in pultjánál 650-ért kapható szűretlen búzasör telitalálat. Ha nagy a sor, kettőt kell venni és így meguszhatjuk a következő sorbanállást. Meg hát ugye egy sör nem sör. Italfronton különösen ajánlott kategóriába sorolandó az egyetlen pálinkás pult a rendezvény közepén, ahol olyan ötvenes szilvát lehet kapni, hogy ihaj.

dsc (5)

Akik szemfülesek voltak és előre regisztráltak, szombaton ingyen megkóstolhatták Litauzski Zsolt burgerét, merthogy ez a drága ember kétszáz hamburgerrel készült az idei rendezvényre. Tartsa meg jó szokását, jövőre is várjuk! A programok közül nem maradhat ki a szombat délutáni evőverseny sem, amire háromezer forintértért cserébe lehetett nevezni. A csajok dögösek, a srácok kőkemények, a húsok szaftosak, a sör pedig hideg. Aki teheti látogasson ki és kóstoljon meg párat Budapest legjobb burgerei közül és garantáltan jobban fog indulni a hete.

Fotók: Horpáczi Dávid