Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A san franciscoi székhelyű Art People Gallery arra kérte fel Ali Meamart, a híres iráni származású művészt, hogy válogasson kedvére az internet „vicces” képei közül. Meamar eleget is tett a kérésnek és kis válogatást készített a fotosoppal illetve egyéb ügyes trükkökkel készített szürrealisztikus mémekből. Ezt láthatod most a Galériában! Jó szórakozást és gondolkodást kívánunk.

SZILÁGYI ANDRÁS – Nullahategy

Ali Meamar iráni származású szürrealista művész. Ahvaz-ban, Iránban született, 1956-ban és 1982-ben szerzett mester fokozatot képzőművészetből , belsőépítészetből és szobrászatból az Accademia delle Belle Arti-n Firenzében. Tanulmányait az Accademia d ‘Arte tervezés szakán folytatta Leonetto Cappiello tanítványaként, grafikát és freskófestészetet tanult.

Tanulmányai során Meamar részt vett Barcelonában egy workshopon Salvador Dalí vezetésével. Ez a találkozás nagy hatással volt a fiatal művészre, aki az elkövetkező 10 évét a szürrealizmus megértésével és tanulmányozásával töltötte. Ez idő alatt több munkáját is kiállították Franciaországban, Svájcban és Olaszországban is. 1985-ben, Meamar az Egyesült Államokba költözött, jelenleg feleségével és két lányával a San Francisco-öböl térségében lakik.

Meamar freskófestőként kezdte pályafutását, festményeinek témái közt reneszánsz jelenetek illetve a görög mitológia voltak megtalálhatóak. Olaszországtól az Egyesült Államokig számtalan, főleg milliomosok által épített villa őrzi keze nyomát, ennek a munkának köszönhette anyagi és művészi függetlenségét, amit ma élvez, mint egyfajta „képzőművészeti sztár”. Az elmúlt tíz évben Meamar immár jóval elvontabb alkotásokra öszpontosít, igyekszik monumentális festészeti tapasztalatait és a digitális technikákat egyedi módon, a szürrealizmus hatása alatt egyesíteni, miközben az eltérő technikákkal és stílusokkal is folyamatosan kísérletezik.

nemaz995
nemaz995
« 1 A 24 »

Forrás: Art People Gallery


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •