Budapest, Budapest Te csodás! Mondja a jól ismert magyar sláger. Igen, csodás a magyar főváros, de vajon mi itt lakók jól ismerjük? Bejártuk minden zegzugát? Ha esetleg még nem, akkor most az Imagine városvezető túráin megteheted. 

Egyre több és nagyobb igény nyílik a budapesti sétákra a hazai turisták részéről is. Az Imagine csapata ráadásul olyan sétákat szervez, amikre jól felkészült túravezetőkkel járhatjuk be többek között a Belvárost, úgy ahogyan még soha. Budapest valóban nagyon szép város, de talán még mi magyarok sem ismerjük elég jól, ebben mindenképp segítségünkre lehet egy-egy jól megszervezett séta. Csapattal, egyedül vagy éppen kettesben is lehet jelentkezni. 

A szervezésre sosincs panasz és arra sem szokott érkezni ilyen jellegű levél, hogy miket nézhet meg az ember. Sokszor csak legyintünk! Minek nekünk ilyen séta, nálam jobban senki nem ismeri a várost. Legyünk egészen nyugodtak benne, hogy ez biztosan nincsen így, úgyhogy maradjunk érdeklődőek. Mi sem bizonyítja ezt jobban az egyik résztvevő véleménye:

„A 15 éves Imagine városnéző túrákat szervező csapata olyan helyszínekre viszi el a közönséget, ahova máskülönben nem juthatnak be. Ilyen például a Központi Papnevelő Intézet harmadik emeletén lévő belső balkon, ahonnan egészen exkluzív kilátásunk nyílik az Egyetemi templom oromzatán lévő szobrokra.”

Természetesen a séták minden turistának és érdeklődőnek szólnak, legyen az magyar vagy külföldi állampolgár és amit külön meg kell jegyezni, hogy színes egyéniségekből áll a túravezetői csapat. Unatkozni egészen biztosan senki sem fog! Jelentkezni és megtekinteni a különböző túrák útvonalát a www.imagine.hu oldalon lehet. Érdemes jól megszervezni és időben készülni, ha szeretnénk csatlakozni valamelyik sétához, ugyanis a nagy népszerűség miatt hamar betelnek az időpontok. A csapat weblapja azonban nagyon átlátható és sok-sok program közül lehet választani, úgyhogy mindenki egészen biztosan megtalálja a kedvére valót.