Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 •  
 •  

Tizennyolc hosszú év telt el azóta, hogy a Faith No More legutóbbi albuma megjelent. A tabudöntögető, alt-metált játszó banda „Sol Invictus” albuma idén május 19-én, a banda saját cégénél, a Reclamation Recordsnál jelenik meg. A basszusgitáros, Bill Gould 10 dalt vett fel az “Estudios Koolarrow” stúdióban, míg a frontember Mike Patton a vokált, a „Vulcan Studios”-ban rögzítette a kaliforniai Oaklandben. Számlista a cikk végén. 

SZILÁGYI ANDRÁS – NULLAHATEGY / KORY GROW – ROLLING STONE 

A Rolling Stone magazinnak tett nyilatkozatában a zenekar elmondta, hogy az új album magvai 2011-ben Buenos Airesben körvonalazódtak.  „Amikor az új dalunkkal, a “Matadorral” jelentkeztünk, mondtuk, hogy az csak egy feldolgozás, de ettől függetlenül megőrült mindenki.” – nyilatkozta Gould. “A Matador volt az első ötlet, amit Billy a többieknek megmutatott, és bizonyos értelemben egy új kezdetet is jelentett.” mondja a billentyűs, Roddy Boddum a Rolling Stone-nak.

screen-shot-2015-02-10-at-10-25-15-am

Hipnotikus és gótikus

“Térünk vissza ahhoz a hanghoz, amit az első albumunknál megütöttünk.” A basszusgitáros ezen túl a Siouxsie and the Banshees és a Roxy Music zenéjének hatására hivatkozott, amikor ezt a kérdést firtatta az amerikai lap riportere. “Akkor Patton, merthogy ő Patton, duruzsolt, sikoltozott úgy, hogy egy kis lélek is volt mindenben. Mindig is értek minket furcsa hatások és aztán jól bezúztuk őket.”

Tavaly novemberben, „Fekete Pénteken” a zenekar kitolta első limitált kiadású kislemezét a „Motherfuckert”. Aznap, ahogy a szám kijött, a dalt élőben is eltolták egy rögtönzött koncerten  a san franciscoi Amoeba Records-nál, ahol a zenekar „gimp” (szado-mazo „alárendelt”) álarcban jelent meg, valamint előadtak még egy új dalt, a “Superherot” is. Az utóbbi dal hivatalos stúdiófelvételként március 17-én jön ki. Először, mint hétcolos kislemez, majd digitálisan is elérhetővé válik március 31-étől.

faith-no-more-4f78a02bbd381

A külön utak újra találkoztak

“Amikor szétváltunk, mindnyájan azzal foglalkoztunk, hogy mit tehetnénk magunkban. Ez idő alatt mind kifejlesztettük azt, ami mondhatni a saját természetes részünk volt. Most, hogy újra összejött a banda, már sokkal szélesebb perspektívában gondolkodunk, szóval olyan dolgokat is megtehetünk, amikre korábban még csak gondolni sem tudtunk volna. Ha úgy döntöttünk volna, hogy country-western zenét játszunk, az is úgy hangzana, mint egy Faith No More album. Most egyben van ez az erős közös identitás, ezért amikor együtt dolgozunk, az nagyon állat.” nyilatkozta a basszusgitáros producer.

 Az új dal kiadása egybeesik a zenekar 2010 óta első észak-amerikai turnéjával is. Az egy hónapig tartó, már most teltházas hakni április 15 Vancouverben indul, és átsöpör az egész „Új Kontinensen” a május 15-iki Phaldelphiai fináléig. A banda azt ígérte a Twitteren, hogy nem lesz az egyetlen amerikai koncertturné idén.

full_7ff837ff93f1679c4c7da94b727e05dc

Egy rakás ötvenes fószer

“Azt hiszem, hogy az, amit csinálunk tükrözi azt, ahova eljutottunk az utolsó Faith No More album óta.” – nyilatkozta Gould a Rolling Stone-nak még múlt szeptemberben. “Azt hiszem kapott egy jófajta löketet ez az új cucc. dolog. Vannak részek, amelyek nagyon erősek, és vannak olyan részek, ahol lehet érezni  egyfajta teret. Minden, amit ma a sajátos kémiánkkal teszünk, tehát az ahogy játszunk, tuti úgy fog hangzani, mint mi magunk. Ez annyi, hogy mi így érezzük jól magunkat. Remélem nem hangzunk úgy, mint egy rakás 50 éves férfi… ” Majd nevetve hozzátette: ” amik amúgy vagyunk. “

 Sol Invictus számlista:

 1. “Sol Invictus”
 2. “Superhero”
 3. “Sunny Side Up”
 4. “Separation Anxiety”
 5. “Cone of Shame”
 6. “Rise of the Fall”
 7. “Black Friday”
 8. “Motherfucker”
 9. “Matador”
 10. “From the Dead”

Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 •  
 •