Nagyszabású nemzetközi tévésorozatot készít az Oscar-díjas osztrák rendező, Michael Haneke.

MTI

 Haneke a tízrészes Kelwin’s Book című széria forgatókönyvét írja, kreatív vezetőként dolgozik a sorozaton és két epizódot rendez is. Ez lesz az első alkalom, hogy Haneke egy nemzetközi sorozatot jegyez – jelentette be kedden a sorozat gyártója, az UFA német filmes és televíziós produkciós vállalat. 

Kelwin könyve egy maroknyi fiatalról szól a közeli jövőben, akiknek repülőjükkel kényszerleszállást kell végrehajtaniuk szülőföldjük határain kívül. A sorozat producere Nico Hofmann és Benjamin Benedict. “Tíz tévéfilm és 12 játékfilm után végre egy hosszabb produkción is akartam dolgozni” – mondta el a 75 éves Haneke, A fehér szalag és a Szerelem rendezője.

A filmes a Frankfurter Allgemeine Zeitungban arról is beszélt, hogy kronológiai sorrendet követ a történet. “Úgy alakul majd, mint egy hosszú regény” – mesélte. A széria párhuzamosan játszódik a közeli jövőben és a közelmúltban. 

Hofmann szerint az, hogy a nagyszerű európai filmes egy sorozat felé fordul, önmagában is kisebb szenzáció. Haneke a kis csoportnyi fiatal történetén keresztül azt vizsgálja, hogy voltaképpen milyen elvek szerint szeretnénk élni. Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy mikor kezdődik a produkció forgatása, és mikorra tervezik a bemutatót.

Fotó: Twitter