Év végén, a karácsonyi ünnepek után sokan az utolsó pillanatban kapnak észbe, amikor a szilveszteri programokat szervezik. Az év egyik utolsó 061.hu-s ajánlata most nekik dob mentőövet. 

061.hu összeállítás

Szilveszterezz a tudománnyal: különleges szilveszteri show (Csodák Palotája- 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.)

Szilveszter napján négy időpontban (11:00, 13:00, 15:00, 17:00) is különleges szilveszteri tudományos show-val vár a Csodák Palotája, az Öveges teremben. Szilveszteri különleges shown-kon megtudhatod:

– hogyan lehet villámokkal virslit sütni
– hogyan színezik a tüzijátékokat
– hogyan készíthetsz magadnak szilveszteri dudát.

Impróra fel: Random Trip Szilveszter (Akácfa u. 49-51., Budapest, 1073)

A 2017-es évet az Instantban búcsúztatja hazán legismertebb improvizációs koncertsorozata! 
Zenél: Random Trip ft. Koszi Janka – ének, Zentai Márk (Mörk) – ének, Columbo (Brains, Irie Maffia) – rap, Szebényi Dani (Freddie) . billentyű, Baranyi Geresz (Freddie) – basszusgitár, DJ Q-Cee (Vinyl Warriorz) – lemezjátszó, beatbox, Delov Jávor – dob

A Random Trip egy műfaji határokon (pop, rock, jazz, hiphop, blues, elektro stb.) átívelő improvizációs koncertsorozat, amelyben a hazai könnyűzene huszon-harmincéves generációjának legnagyobb nevei fordulnak meg minden kedden a budapesti A38 Hajón. Az immár ötéves, heti rendszerességgel megtartott klubest ma már kinőtte saját kereteit: fesztiválokon és a legjobb klubokban is szívesen látott vendég, a fellépők sorát pedig rendszeresen színesítik nemzetközi sztár-muzsikusok. A koncertsorozat vezéregyénisége Delov Jávor dobos, valamint DJ Q-Cee, a Vinyl Warriorz lemezlovasa, akik körül minden alkalommal változó társaság zenél.

A rendezvény a „Szilveszter of the year” c. Instant & Fogas szilveszteri fesztivál keretében valósul meg. Az egy hetes fesztivál időtartama alatt az egész épületegyüttesre közös jegyet szednek, ami a házban található összes programra érvényes. A megváltott jegy biztonságtechnikai okokból csak egyszeri belépésre jogosít fel.

December 31: 
22:00 – ig: 3500 HUF
22:00 –tól: 4500 HUF

Kell egy kis tánc: évzáró Kortárs Tánckurzus Ladjánszki Márta vezetésével (Trafó House Liliom u. 41., 1094)

Ladjánszki Márta az L1 Egyesület tagja és művészeti vezetője Horton technikán alapuló kortárstánc órát vezet az előadóművészettel foglalkozó érdeklődőknek. A két órás alkalmak alatt betekintést nyújt a Horton technikába,  és az órák második felében saját koreográfiájából ad ízelítőt. Az ajánlójuk szerint az egymásra és magunkra nyitott szív, gondolat, test előnyt jelent. 

Kurzusdíj: óradíj 3.000 Ft / kurzusdíj a 4×2 órára (egyben fizetve) 9.000 Ft. Ha komolyan érdekel, e-mail-en is jelezd részvételi szándékodat a [email protected] A kurzus minimum tíz fő részvételével indul el. 

Vidék és erdő: Hagyományőrző Óévbúcsúztató vadetető túra ( Zöldközpont, Gergely tanya, Pázmánd, 2476)

Ebben az évben is megrendezi a Zöldközpont már hagyományosnak számító, óévbúcsúztató vadetető túráját. A túra még világosban kezdődik a pázmándi Téglaházi Forrástól indulva, az erdőben sétálva a résztvevők kihelyezhetik az állatoknak hozott sok-sok finomságot miközben beesteledik. A sötét erdőben mécsesek varázslatos fényénél folytatódik a séta az Erdőtündér birodalmába. Az izgalmas kirándulás a Vadvédelmi Központ épületénél ér véget, ahol forralt boros koccintással búcsúztatják az érdeklődők az óévet 18.00 óraig- így még mindenki időben hazaér a saját szilveszteri bulijára. 

Regisztráció és bejelentkezés: 06/20-960-4832 vagy [email protected]
Találkozó: a pázmándi Téglaházi Forrásnál
Belépő: 1-1 alma és répa, 1 mécses egy kisebb befőttes üvegben
Öltözet: meleg ruházat, sapka, sál, vízzáró lábbeli.

Népzenekedvelők figyelem: Fonó Folk Szilveszter (Fonó Budai Zeneház Sztregova u. 3., Budapest, 1116)

Ereszd el az évet és magadat a Fonóban! Muzsikálnak: Magyarpalatkai Banda és Kalász Máté, Góbé, Erdőfű Bede Péter, Zimber Ferenc. Az ország legjobb folkszilvesztere, óriási táncháza vezet be az Újévbe. 

19.00 órától asztalfoglalással lehet vacsorázni. Menük és asztal már nem rendelhető Szilveszterre, de ünnepi ételek az a la carte kínálatban is lesznek, valamint a szokásos Fonós ételek is. 

20:00 órától táncház (Lesz oktatás is) 

23:00 Góbé koncert az éjféli Himnuszig ….. és tovább! A Góbé itt adja az óév utolsó és az új esztendő első koncertjét. 

00:00 Koccintás, majd mulatság hajnalig

Jegyár: 3500 Ft

A kötelező program: Ügetőszilveszter 2017 (Kincsem Park Albertirsai út 2-4., Budapest, 1101)

Az év utolsó napján Ügetőszilveszter a budapesti Kincsem Parkban. Izgalmas futamok, klasszis lovak, koncertek és fergeteges hangulat december 31-én délután, a lóversenyen. Ez a különleges versenynap Budapest legismertebb és leglátogatottabb szabadtéri rendezvénye szilveszter délutánján. Az esemény népszerűségének legfőbb oka, a rendezvény közel húsz éves tradíciója, a színészek-sportolók hajtása, a lovak és a fogadás izgalma, a nagy nyeremények és a hatalmas óévbúcsúztató buli.

Fotó: Horváth Péter Gyula

Programok

Versenyek

13.00 Kapunyitó

14:00-19:00  Ügetőversenyek

kiemelt futamok:

15:00 Színészek és sportolók hajtása

17:00 Lovaregyleti Díj

Bulik

14.00 – 19.00  Retro Disco – DJ SMASH a fűtött bulisátorban

Ingyenes gyerekprogramok: póni lovaglás, állatsimogató

19:15  Agárverseny

19:30  Tűzijáték

21:00 Kapuzárás

Vissza a ’90-es évekbe: Akvárium Szilveszter Happy 1998 (Erzsébet tér 12, Budapest, 1051)

December 31-én visszatér az Akvárium Klub bakelitekkel és magnókazettákkal díszített NagyHalljába a fesztiválok és Budapest kedvenc sorozata, a Necc Party, hogy a korszak legkínosabb zenéit játszva búcsúztassák az óévet. A KisHallban mindeközben a legnagyobb fekete RnB és hip-hop slágerekre rázhatod diszkógömbök és arany fuxos lufik között, míg a VOLT Lokálban a korszak ikonikus filmslágerei csendülnek majd fel illusztris filmsztárok képmásainak társaságban.

Érdemes időben érkezni, ugyanis, aki 20:30 és 22:00 között lép az Akváriumba, a jegyével automatikusan részt vesz a 22:00-kor kezdődő tombolán, ahol értékes nyereményeket sorsolnak ki. A felajánlások között egy-egy Sziget, VOLT Fesztivál, Balaton Sound és STRAND Fesztivál bérlet, egy kétszemélyes borvacsora a HáziÁllatban, vagy éppen Bónusz Brigád vásárlási utalványok várják, hogy gazdára találjanak.

Fotó: Hegyi Júlia Lily

Az időutazás a diszkógömbök, magnókazetták és szerpentinek közt jelmezben az igazi. Öltözz be a ’90-es évek sztárjainak, legyél te Britney Spears vagy épp a Ponyvaregény egyik karaktere. Ha pedig változásra vágysz, a Fogadalom fal neked lett kitalálva. Itt megoszthatod a világgal, min változtatnál a következő évben, de lesz polaroid gép is fotófallal, hogy az év lezárása örök emlék maradhasson.

Jegyek: 6000Ft

VIP (mely tartalmaz egy pohár pezsgőt és korlátlan finger food fogyasztást a VIP páholyban 21.00-23.00 óráig): 12.000Ft

Egy kis gourmet: 

URBAN New Year’s Eve Dinner | Szilveszteri vacsora (URBAN TIGER Kecskeméti utca 3., Budapest, 1053)

Egyél egy jót az év utolsó napján is az Urban Tigerben, amely egy fantasztikus étel összeállítással vár a Belvárosban. A kétféle menü valódi ízorgia, amely kiválóan megalapozza az esti partizást. 

MENU “A”:
Amuse Bouche

Előétel: Homár tempura, tintahal rizottó, aioli
Leves: Fácán consommé
Főétel: Bárányborda, beluga lencse, csicsóka
Desszert: Maracujás csokoládétorta
4 FOGÁS – 16 000 HUF

+++++++++++++++++

MENU “B”:
Amuse Bouche

Előétel: Hideg kacsamáj, briós, brie sajt, méz
Leves: Sült csicsóka krémleves
Főétel: Fésűkagyló, házi gnocchi szarvasgombával, parmezán
Desszert: Somlói Galuska
4 FOGÁS – 14 000 HUF

Vezető kép: Horváth Péter Gyula