Steven Spielberg Amblin Partners cége és az Alibaba Group kínai online kereskedelmi óriás médiaérdekeltsége vasárnap bejelentette, hogy a jövőben közösen gyártanak produkciókat a globális közönségnek.

MTI

A megállapodás részeként az Alibaba Pictures kisebbségi részesedést szerez az Amblin Partners filmvállalatban, amelynek Spielberg a társtulajdonosa. Az Amblinhoz tartozik a DreamWorks stúdió, a Participant Media, a Reliance Entertainment és az Entertainment One. Az Alibaba Kína legnagyobb online kereskedelmi vállalata, amelyet alapítója, Jack Ma irányít. Az óriáscég 2014-ben kezdett el terjeszkedni a szórakoztatóipar felé, amikor 60 százalékos részesedést szerzett egy hongkongi vállalatban, amelyből az Alibaba Pictures létre jött.

Az Alibaba a tulajdonosa a Youku Tudou online videoszolgáltatásnak is. Mérföldkőnek tekinti a cég globalizációs stratégiájában a megállapodást az Alibaba Pictures elnöke, Sao Hsziao-feng. Mint hangsúlyozta: az Alibaba Group segítségével az Amblin Partners filmjei több száz millió kínai fogyasztóhoz jutnak majd el.

Fotó: breitbart.com