A Twitteren közben az a téma, hogy ízléstelen volt Wagner zenéjét bejátszani akkor, amikor a Saul fia rendezője végzett köszönőbeszédével.

Ugyan arról, hogy miről beszélgettek nem sok minden derült ki, de már az is jelzésértékű, hogy Steven Spielberg külön beszélgetett Nemes Jeles Lászlóval az Oscar-díjátadó után. A pagesix. com szerint amikor a gála vendégei átsétáltak a hivatalos fogadásra Spielberg Nemes vállára tette kezét, és arra kérte üljön le vele, aki persze elfogadta az invitálást.

A Saul fia friss Oscar-díjas rendezője korábban még az Origónak mondta azt, hogy  “ha mondjuk Spielberg megnézné (a Saul fiát) , és azt mondaná, hogy ez egy “piece of shit” (darab szar), akkor az biztosan fájna.” Azóta nem tudni Spielbeg mit szólt a filmhez.

Közben egy másik utózöngéje is van a nemzetközi sajtóban a Saul fia díjazásának. Sok twitterező háborodott fel azon, hogy Hitler egyik kedvenc zeneszerzőjének műve, Richardd Wagner A valkürök lovaglásának egy részlete szólalt meg, amikor az Oscar-díj átvétele után, Nemes lement a színpadról. “Egy holokausztról szóló filmet Wagner zenéjével kevernek le a színpadról. Szép munka, Oscar” – írja gúnyosan az egyik hozzászóló.

Forrás: HVG.hu