Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Száznál is több művész produkciójával, zenével, színházzal, képzőművészettel, filmes programokkal, irodalmi és urbanisztikai előadásokkal, gasztronómiával, gyerekprogramokkal valamint vízi és vízparti sportokkal várja a közönséget a Népszigettől a belvárosi Duna-parton, az A38 és Trip állóhajókon át a Valyo Kikötőig a Dunapest Fesztivál.

MTI

 Az augusztus 31. és szeptember 2. között zajló programsorozat a Dunának a kulturális, a turisztikai és a budapesti identitásban betöltött szerepét szeretné hangsúlyozni, továbbá fontos, hogy új szerepben is bemutassa a folyót – olvasható a szervezők közleményében.  Rendhagyó helyszínen, a Margitsziget parti sétányáról élvezheti a közönség az uszályon fellépő Szabó Benedek és a Galaxisok, Antonia Vai, Middlemist Red és Dope Calypso előadásait. Az estébe nyúló délutáni akusztikus koncertek mellett a Margitszigeten petanque- és frizbiversenyt rendeznek a városi sportok kedvelőinek, a pesti oldalon pedig az első Dunapest Evezős Regattát bonyolítják le.

Egyedi fejlesztésű színházi produkcióra készülhet a közönség a 2-es vonalán, hiszen itt villamosszínházat indítanak a Budapesti Közlekedési Központtal együttműködve, a Ludwig Múzeumban pedig egyperces szobrokat hoznak létre egy improvizációs előadás keretében. A város és a folyó kapcsolatának urbanisztikai nézőpontjait szakmai workshopokon és a Duna tematikájú DANUrB konferencián tárgyalják meg. A Pecha Kucha Night programon a legfrissebb építészeti és designtrendekről beszélnek az előadók, valamint számtalan tematikus sétát kínálnak a látogatóknak a Vízivárosban, a Lupa-szigeten, a Népszigeten, de bemutatják a Duna-parton a 20. század elején működő gőzmalmokat, valamint Ybl Miklós építészetét is.

A Dunapest alatt három helyszínen találkozhatnak az érdeklődők izgalmas és friss filmekkel: a Várkert Bazárban vetítik le a Ruben Brandt, a gyűjtő című egész estés animációsfilmet, a Népszigeten a Karlovy Varyban díjat nyert Virágvölgyet, a Valyo Kikötőben pedig a Friss Hús nemzetközi kisfilmfesztivállal együttműködve a Duna menti országok kisfilmválogatását. A Valyo Kikötőben szombaton az országos DMC DJ- és breaktáncverseny mellett fellép a Slow Village és újra összeáll a Gimmeshot. A Capa Központ kihelyezett kiállítókonténerében a Duna által kettészelt Budapestet ismerhetik meg fényképeken az érdeklődők.

A Három Holló kávéházban pénteken három Duna menti országból szerepelnek külföldi szerzők magyar pályatársakkal együtt, a Trip állóhajó pedig vasárnap Duna-tematikus nemzetközi slam showcase-nek ad otthont. A Népszigeten szombaton egész napos családi programokat rendeznek gyerekfoglalkozással, közösségi grillezéssel, evezéssel és horgászversennyel.  A Dunapest Fesztivál a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjével zárul a Várkertben.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •